Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” de la Piatra-Neamț

Aproximativ 300 de tineri din toată țara (136 de profesori coordonatori/ însoţitori şi membrii componenți ai Comisiei Centrale) au participat în această săptămână la Olimpiada Naţională de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” de la Piatra-Neamț.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț şi al partenerilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un eveniment reușit, cu ecouri frumoase în toată țara, care a împrietenit tineretul din România cu orașul Piatra-Neamț și cu Ținutul Neamțului. Sper să rămână o prietenie de lungă durată!

Cei aproape 300 de elevi prezenți la această competiție au avut de argumentat pe marginea unor moțiuni foarte interesante, pe teme actuale, referitoare la artă, vot, identitate națională sau obligații pentru persoanele majore.

Câtă pasiune, câtă logică și câte argumente am auzit în aceste zile!… Sunt fascinată și, mai ales, încrezătoare că acești tineri vor avea grijă de țara noastră și vor face din ea una și mai bună! Opt dintre ei vor reprezenta echipa României la World Schools Debating Championships 2023! Le țin pumnii!

Vă mulțumim că ați fost la noi, felicitări tuturor celor implicați în eveniment, felicitări tinerilor din Neamț (să rămâneți tot așa!), succes pe mai departe!

Nu în ultimul rând, mulțumesc profesorilor – arbitri, însoțitori, colegi din județ care au pus umărul! Mulțumesc sponsorilor care ne-au fost alături! Și le mulțumesc elevilor care au fost voluntari și au făcut ca totul să fie și mai frumos!” – a transmis Inspectorul Școlar General, prof. Florentina Moise

Festivitatea de premiere a avut loc în acest weekend în sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Județean Neamț.

Am avut deosebita plăcere de a participa la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, care s-a desfășurat la Piatra Neamț si la care au participat peste 300 de tineri din toată țara.

Am constatat, încă odată, cât de frumoși sunt tinerii noștri, cât de interesați de a se implica în probleme de actualitate și de perspectivă ale societății și ale generației lor și nu pot decât să mă bucur că se întâmplă așa!

Mereu tinerii au reprezentat viitorul, iar ideile lor au fost cele care au adus soluții la problemele care au apărut de-a lungul timpului. Vă asigur de tot respectul meu pentru preocupările pe care le aveți și vreau să fiți convinși că pentru mine reprezentați un partener de dialog și colaborare. Mă regăsesc printre ideile voastre, vă apreciez atitudinea și vă respect pentru cum gândiți!

Ca reprezentant al Guvernului în județul Neamț sunt mândru că această competiție are loc în orașul nostru. Merită felicitări pentru organizare doamna inspector școlar general

Florentina Luca Moise care, alături de colegii săi inspectori școlari, a demonstrat ce oameni ospitalieri și minunați trăiesc la Neamț!

Salut cadrele didactice venite din toate zonele țării și vă doresc tuturor să reveniți cu drag la Neamț!
O vară frumoasă și o vacanță frumoasă în continuare tuturor!” – a fost mesajul prefectului Adrian Niță

PUBLICITATE