Festivalul „Vacanțe Muzicale” la Piatra-Neamț a început cu un concert grandios (FOTO-VIDEO)

Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale” la Piatra-Neamț continuă să aducă bucurie și emoție în inimile iubitorilor de muzică, consolidându-și statutul de eveniment cultural de primă mărime atât la nivel național, cât și internațional.

De la un an la altul, festivalul a reușit să transforme municipiul reședință de județ într-o veritabilă Capitală muzicală a țării.

Duminică, 2 iulie, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a dat startul celei de-a patruzeci și opta ediții a Festivalului „Vacanțe Muzicale” la Piatra-Neamț, un eveniment cultural de referință pentru județul Neamț, finanțat de Consiliul Județean Neamț.

„O ediție în care muzica de calitate vă va încânta sufletește, vă va armoniza pe dumneavoastră și cu peisajul mirific și cu istoria seculară, apropo de Turnul Ștefan și de Curtea Domnească și în mod minunat în acorduri deosebite vom pleca mai fericiți cu sufletul absolut curat spre casele noastre.

Consiliul Județean Neamț își face un titlu de mândrie din a susține asemenea evenimente. E un eveniment deosebit, e un eveniment internațional, e unul dintre cele mai bune festivaluri la nivel național, e un reper pentru noi toți, și pentru cei care iubesc muzica bună, și pentru toți cetățenii care ne văd și ne ascultă în această seară” – a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei

Începând cu ora 21:00, Piața Turnului din Piatra-Neamț a fost gazda concertului simfonic care a deschis această ediție a Festivalului.

Pianiștii de renume, Daniel Ciobanu și Ioana Andreescu, au urcat pe „scena Vacanțelor” alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău, Republica Moldova, sub bagheta talentatului dirijor Mihail Agafița.

„Mă bucur enorm că ne reîntâlnim în număr atât de mare, ceea ce ne întărește nouă, organizatorilor, convingerea că în fiecare an venim în întâmpinarea dorințelor dumneavoastră în a asculta muzică de bună calitate și artiști din cei mai buni de pe scenele României și nu numai.

Îmi doresc foarte mult ca și în acest an programele pe care le veți asculta să fie la înălțimea așteptărilor.” – a declarat Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului

Sunetele măiestrite ale pianului și forța orchestrei au încântat audiența prezentă, oferindu-le momente de bucurie și extaz muzical. Concertul simfonic de deschidere a reprezentat o adevărată călătorie muzicală, transmițând emoții și trăiri intense celor prezenți.

Festivalul Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț continuă să atragă atenția și să ofere o experiență culturală de neuitat, reafirmându-se ca unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din țară.

„Urmează o săptămână de neuitat, sper eu. Șapte seri de poveste, fiecare cu farmecul ei și cu un final fericit, fix ca în această seară, după emoțiile pe care ni le-a dat Dumnezeu, cu o ploaie ca să ne curețe de energii negative și să ne simțim extraordinar de bine. Vor urma povești, povești scrise de muzicieni de renume din țară dar și de peste hotare, de frații noștrii.

Onorate public, toate eforturile noastre sunt făcute cu mare drag de echipa noastră pentru dumneavoastră. Sper să aveți niște seri extraordinare. Mă înclin!” – a fost mesajul transmis de Carmen Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare”, în deschiderea festivalului

Pe parcursul următoarelor zile, publicul se va bucura de spectacole și concerte de înaltă calitate, în diverse genuri muzicale, aducând astfel un suflu proaspăt și vibrant în inima județului Neamț.

A doua seară a Vacanțelor Muzicale ale anului 2023 (luni, 3 iulie) va aduce lângă Turnul secular al marelui voievod Ștefan două grupuri de muzicieni basarabeni – „Lupii lui Calancea” și „Surorile Osoianu”. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE