Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” învăluie Bicaz în atmosfera folclorului (FOTO)

Ieri, 4 august, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” a impresionat publicul din Bicaz cu un spectacol cultural de excepție, în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Zona sălii de sport din Bicaz a devenit „scena magică” a evenimentului, care a debutat cu o impresionantă paradă în care participanții au defilat mândri în costumele lor tradiționale specifice fiecărei culturi.

De menționat este faptul că festivalul a atras participarea unor grupuri folclorice din țări diverse precum Bulgaria, Serbia, Portugalia, Macedonia, Columbia, Croația, Mexic, Grecia, Coreea de Sud, la care se adaugă ansambluri folclorice de renume din țară.

Pe scena special amenajată, interpreții îndrăgiți ai folclorului moldovenesc, Vasilica Tătaru și Laurențiu Marian, au oferit recitaluri impresionante, transmițând emoție și pasiune prin fiecare notă cântată și fiecare dans interpretat.

Carmen Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare”, a fost extrem de încântată de succesul evenimentului și a declarat:

Și iar a fost frumos! Repet aceeași sintagmă de când a început Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul“, dar chiar așa a fost și aseară, la Bicaz!

Vă mulțumesc, dragi oameni, în numele celor care au cântat și dansat alături de artiștii noștri, vă mulțumesc în numele colegilor mei, alături de care am muncit pentru organizarea evenimentului, că zbuciumul nostru nu a fost în zadar!

Reamintim că astăzi, 5 august, spectacolul se mută la Târgu-Neamț, unde locuitorii din oraș și din comunele din jur vor avea privilegiul de a participa la un spectacol de excepție ce va avea loc de la ora 19:00, la Amfiteatru. (vezi articolul AICI)

Totodată, de amintit este și faptul că Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este marcat de complexitatea celei de-a doua ediții a Colocviului Internațional de etnografie și folclor „Zestrea Moldovei”.

Invitați din diverse zone etnofolclorice ale țării (cei patruzeci de invitați provenind din Moldova, Dobrogea, Banat, Ardeal) au venit să participe, iar Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a organizat Ateliere de dans tradițional, unde participanții au învățat tradiții și dansuri populare.

Atelierele au avut loc în Parcul Central din Piatra-Neamț, în zilele de 3, 4 și 5 august, de la orele 10:00 – 13:00.

PUBLICITATE