Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” – 5 august – Târgu-Neamț

În perioada 3-6 august 2023, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț găzduiește cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Evenimentul, un adevărat spectacol de diversitate culturală, a atras participarea unor grupuri folclorice remarcabile din țări precum Bulgaria, Serbia, Portugalia, Macedonia, Columbia, Croația, Mexic, Grecia și Coreea de Sud. De asemenea, ansamblurile folclorice din țară contribuie la atmosfera festivalului.

Sâmbătă, 5 august, locuitorii din Târgu-Neamț și din comunele din jur vor avea privilegiul de a participa la un spectacol de excepție ce va avea loc de la ora 19:00, la Amfiteatru.

În continuare, pe scenă vor urca interpreți îndrăgiți ai folclorului moldovenesc, precum Vasilica Tătaru și Laurențiu Marian, care vor impresiona publicul cu recitaluri pline de pasiune și autenticitate.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” nu este doar un eveniment cultural de amploare, ci și o oportunitate minunată de a explora și a celebra diversitatea culturală a regiunii și a lumii.

Spectatorii vor avea șansa de a călători, prin dansurile pline de viață și muzica autentică, în universuri culturale diferite, cunoscând tradiții străvechi și povești transmise din generație în generație.

PUBLICITATE