Femeie din Neamț, urmărită internațional, prinsă de polițiști

În baza informațiilor transmise de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, autoritățile germane au pus în executare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise pe numele a două persoane – cetățeni români, un bărbat în vârstă de 47, din județul Iași și o femeie de 48 de ani, din localitatea Pângărați, urmăriți la nivel național și internațional.

Cei în cauză era condamnați de Tribunalul Iași la o pedeapsă privativă de libertate de 8 ani, 6 luni şi 20 zile, respectiv 6 ani de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au fost cercetați în două cauze penale distincte pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

În fapt, în perioada 2011-2013, în baza unei rezoluţii infracţionale, femeia, în mod repetat, a exploatat, prin constrângere fizică şi psihică şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, mai multe persoane vătămate minore şi majore să practice prostituţia pentru a obţine foloase patrimoniale condamnatei în cauză.

De asemenea, în perioada 2014-2015, bărbatul în cauză împreună cu o altă femeie, a racolat 3 femei din municipiul Iași, pe care le-a transportat în Grecia și Germania, unde   le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituției.

După emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii, cei în cauză au fost dați în urmărire națională și internațională întrucât se sustrăgeau executării sentinței și au fost localizați pe teritoriul Germaniei

Informațiile privind localizarea exactă a persoanelor urmărite au fost transmise operativ autorităților germane de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 31 iulie 2021, femeia a fost extrădată și încarcerată în cadrul Penitenciarului Rahova, în vederea executării pedepsei, în cazul bărbatului, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Localizarea persoanelor urmărite s-a realizat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

PUBLICITATE