Femeie din Neamț arestată după ce și-a înjunghiat fostul soț

O femeie în vârstă de 42 de ani, din Neamț, a fost arestată preventiv după ce și-a înjunghiat fostul soț, un bărbat în vârstă de 43 de ani.

Incidentul a avut loc marți, 21 noiembrie, în jurul orei 19:45, la locuința celor doi din comuna Pipirig.

Potrivit comunicatului emis de organele de cercetare penală, între cei doi a izbucnit un conflict verbal și fizic, în timpul căruia femeia l-a înjunghiat de 2 ori în zona toracică și în picior.

„La data de 21.11.2023, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Târgu Neamţ au fost sesizate cu privire la faptul că, în jurul orei 19:45, în timp ce inculpata P.M.M. şi persoana vătămată P.V., foşti soţi, se aflau la domiciliul comun situat pe raza judeţului Neamţ, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între aceştia a izbucnit un conflict verbal şi fizic, ocazie cu care inculpata i-a aplicat persoanei vătămate două lovituri cu un cuţit în zona toracică stânga şi a coapsei drepte, cauzându-i leziuni care au necesitat transportul acesteia la Spitalul Orăşenesc Tg. Neamţ.

S-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 193 al. 1 şi al. 2 din Cod penal raportat la art. 199 al. 1 Cod penal.

Ulterior, cauza a fost declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. şi ped. de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 Cod penal cu aplicarea art. 199 al. 1 Cod penal.” – ne-a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ

Ieri, 22 noiembrie, procurorii au înaintat judecătorilor propunerea de arestare preventivă a femeii pentru o perioadă de 30 de zile. Cererea a fost admisă printr-o decizie pronunțată de Tribunalul Neamț.

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” – mai precizează reprezentanții Parchetului

PUBLICITATE