Femeie dată în urmărire de autoritățile franceze, pentru trafic de fiinţe umane, depistată în Neamț

În ziua de 19.06.2017, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției mun. Roman, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Neamţ, au participat la o acţiune organizată de DIICOT Iaşi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în urma activităților desfășurate, fost identificată pe raza municipiului Roman o femeie de 34 de ani, faţă de care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de aducere, având ca obiect punerea în executare a unui mandat de arestare european emis de către autorităţile judiciare din Franţa pentru săvârşirea de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, instigarea minorilor la comiterea de infracţiuni, furturi în grup organizat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal francez.

Față de persoana în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2013- 2017, a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul transportării şi coordonării a circa 80 de minori de pe raza mai multor localităţi din ţară pentru a comite furturi în Franţa şi Spania, fiind constatate circa 300 de astfel de fapte.

Femeia a fost reținută și prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, persoana fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău.

PUBLICITATE