Femeia modernă: între carieră și viața personală

Esti o femeie independenta careia ii place sa reuseasca pe cont propriu? Esti extrem de muncitoare si faci tot ceea ce iti sta in putinta pentru a excela la locul de munca, insa de multe ori te simti extenuata si simti ca acest lucru iti afecteaza sanatatea si viata personala?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Daca prietenii si familia au inceput sa-ti atraga atentia ca muncesti prea mult si ca nu mai petreci timp in compania lor, cartea de pe noptiera este acoperita cu un strat gros de praf si poti afirma raspicat ca nu ai mai vazut un film de un an de zile, inseamna ca a venit momentul sa faci o schimbare!

Este de apreciat ca esti o femeie muncitoare, dornica de a excela in plan profesional, insa tine cont de faptul ca acest ritm de viata te va epuzia psihic si va duce la o imbatranire prematura. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca iti vei pierde toti prietenii, dar si pofta de viata. Ceea ce ai tu se numeste workaholism si nu este ceva cu care sa te lauzi.

Poti gasi un echilibru intre viata profesionala, personala si sociala astfel:

  • Eficientizeaza-ti timpul petrecut pe drumul catre birou. Incearca sa pleci cu o jumatate de ora mai devreme la munca, pentru a evita orele de varf si aglomeratia din trafic. Aceasta strategie iti permite sa renunti la transportul in comun si sa optezi, in schimb, pentru masina personala. Inainte de a incepe s-o folosesti in mod frecvent, deruleaza o inspectie atenta, verificand starea de uzura a pieselor si functionalitatea generala a masinii. Cea mai importanta piesa este bateria auto. Daca aceasta este veche si nu mai functioneaza cum trebuie, vei avea dificultati la pornire, lucru ce te va tine in loc. Asa ca verifica starea bateriei, iar daca trebuie sa o inlocuiesti, sa stii ca poti gasi baterii auto pe Neobat.ro, la preturi accesibile. Prin faptul ca alegi sa conduci masina personala in detrimentul mijloacelor de transport in comun, vei reusi sa economisesti din timpul petrecut pe drum, sa ajungi mai devreme la birou si sa iti organizezi task-urile pentru restul zilei. Daca lucrezi eficient, nu vei mai avea nevoie sa stai peste program.
  • Investeste mai mult in tine! Esti o femeie tanara, asa ca trebuie sa fii preocupata de felul in care arati. Poti profita de ocazie pentru a merge cu prietenele la shopping. In felul acesta, iti reinnoiesti garderoba si petreceti timp impreuna. Pentru a conferi un plus de prospetime look-ului tau, poti achizitiona camasi dama de la Atmosphere Fashion. Acestea sunt moderne, elegante si le poti purta si la birou. De asemenea, te sfatuim sa faci schimbari in ceea ce priveste aspectul fizic. Dupa ce iti reinventezi stilul vestimentar, poti continua prin schimbarea coafurii si a felului in care te machiezi. Daca pana acum nu aveai timp sa te machiezi, iti sugeram sa optezi pentru un machiaj simplu si natural, care este gata in doar cateva minute. Foloseste doar fond de ten, un creion dermatograf si un blush, iar pentru a a-ti lumina chipul, poti opta pentru un ruj roz, rosu sau de culoarea piersicii.
  • Nu mai lucra in weekend! Oricat de pasionata ai fi de munca ta si oricat de mult ar conta seful pe tine, nu iti mai rupe din timpul liber pentru a lucra. Weekend-urile exista tocmai pentru a lua o pauza de la job, pentru a te relaxa si pentru a-ti incarca bateriile. Iesi in parc cu prietenii, mergi la petreceri, du-te prin cluburi si baruri, cunoaste oameni noi, fii fericita! Este important sa ai o viata sociala, pentru ca altfel te vei izola si risti sa te confrunti cu depresie si stari de anxietate mai tarziu, in viata. Profita de weekend-uri pentru a petrece mai mult timp cu familia. Ofera-te sa pregatesti tu pranzul sau cina si invita-ti parintii prin vizita, impreuna cu alte rude apropiate care ti-au fost aproape intotdeauna. Aceste momente petrecute in prezenta celor dragi, sunt cele care te vor umple de energie si iti vor echilibra ritmul de viata. In loc sa lucrezi sambata si duminica, alege sa citesti o carte, sa vezi un film, sa iesi cu prietenii sau pur si simplu sa te odihnesti. Acorda-ti cateva ore si pentru rasfatul personl. Mergi la SPA si la masaj, la sala de fitness sau alearga prin parc. Toate aceste lucruri te vor ajuta sa ai o viata mai echilibrata si mai sanatoasa, prin faptul ca iti dozezi energia, ca incluzi sportul in rutina ta zilnica si ca iti dezvolti si intretii relatiile sociale.

Asadar, incearca pe cat posibil sa largesti spectrul activitatilor derulate zilnic si sa te focusezi si pe alte aspecte ale vietii personale si sociale.

Este indicat sa iti diversifici ritmul de viata si sa ai mai multa grija de tine, pentru a evita instalarea afectiunilor psihice serioase.

PUBLICITATE