Felicitări! Simona Halep e în finală la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza (Spania), cap de serie numărul 3, cu 6-1, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După o oră și 33 de minute de joc, Halep s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4 și s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala turneului de la Paris.

Prin calificarea în semifinale, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 1.120.000 de euro şi 1.300 de puncte WTA, iar dacă se va impune la French Open va primi 2.200.000 de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Visul câștigării primului turneu din carieră este tot mai aproape pentru Simona Halep, care a pierdut însă precedentele două finale disputate la Roland Garros: cu rusoaica Maria Sharapova și cu letona Jelena Ostapenko, anul trecut.
Finala turneului parizian la simplu feminin va avea loc sâmbătă.

În cealaltă semifinală din turneul feminin se vor întâlni, tot joi, de la ora 18.15, americancele Sloane Stephens (locul 10 WTA și favorită nr. 10) şi Madison Keys (locul 13 WTA şi favorită nr. 13).

PUBLICITATE