Fără grătare de 1 mai la Piatra-Neamț. Primarul vă roagă să păstrați curățenia

Pe timpul sezonului cald, dar în special de 1 mai, multe persoane aleg să petreacă weekendul și timpul liber în mijlocul naturii, unde, de cele mai multe ori, utilizează surse de foc în spații deschise, mai ales pentru activitățile gen picnic sau camping.

Începând din 2012, legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic prevede amenzi drastice pentru cei care fac grătare în zonele neamenajate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, majoritatea orașelor și-au amenajat zone specifice pentru picnic, îngrădite, dotate cu puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, echipate cu grătar.

La Piatra-Neamț, un astfel de loc a funcționat (contra cost) la Ștrandul Municipal.

telemneamt.net

Din păcate, de anul trecut, zona de grătare din ștrand a fost desființată, iar pe raza orașului nu există niciun loc special amenajat pentru grătare.

La acea dată, primarul Carabelea a declarat într-o emisiune că vor fi grătare doar la agenții economici, dar va exista zonă de picnic în ștrand și acolo vei avea voie să servești ce faci tu la grătar acasă.

Va fi zonă de picnic, poți să vii cu grătarul făcut acasă sau în alte zone ale orașului.” – a declarat primarul Andrei Carabelea, uitând faptul că Piatra-Neamț nu mai are zonă special amenajată pentru făcut grătar în aer liber.

De atunci, nu s-a schimbat nimic, iar astăzi singura zonă în care se puteau face grătare în Piatra-Neamț a rămas pustie.

În schimb, edilul orașului vă îndeamnă să păstrați curățenia dacă alegeți să petreceți ziua la un grătar.

„Dragi pietreni,
Vă doresc o zi de 1 mai frumoasă, sărbătorită așa cum vă doriți: cu familia, cu prietenii, bucurându-vă de ce e în jurul vostru.
Și vă rog, dacă alegeți să petreceți ziua la un picnic sau la un grătar, să păstrați curățenia și să lăsați în urmă un loc îngrijit și primitor, din respect pentru natură și pentru ceilalți. La finalul zilei suntem definiți de ceea ce lăsăm în urmă, iar alegerea e 100% a noastră. O masă la iarbă verde nu trebuie să vină la pachet cu deșeuri aruncate la întâmplare.
Să avem cu toții un 1 mai cu soare și momente plăcute!” – este mesajul primarului Andrei Carabelea.

Pietrenii au, totuși, o soluție, în municipiul Roman, acolo unde Primăria a anunțat zilele trecute că „zona de picnic este deschisă publicului, foișoarele fiind pregătite în acest sens.”

PUBLICITATE