Fără declarații și fără limită teritorială pentru deplasări, după 15 mai. Se poate merge la iarbă verde sau la plajă

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunţat, ieri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ţine cont de limita de municipiu sau de județ.

Totodată, ministrul anunță că de pe 15 mai cetățenii pot merge la iarbă verde sau la plajă, dar respectând regulile impuse în ordonanțele militare: „Să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare, a mai spus ministrul. Totuşi, la întâlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ.

Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi, în consecinţă, nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,Am revenit cu o parte din răspunsurile promise. Sper ca ele să vă fie de folos!Pe curând!

Gepostet von Marcel Vela am Mittwoch, 6. Mai 2020

 

 

PUBLICITATE