Falsul intelectual, o nouă practică printre șoferii din Neamț

Tot mai mulți șoferi (ba chiar și șoferițe) și-au făcut un obicei din a oferi alte date atunci când sunt legitimați de polițiști, pentru a putea scăpa de amendă.

Aceștia declară că nu au actele la ei (Carte de Identitate și Permis), pentru a putea oferi datele altor persoane.

Se întâmplă ca în unele cazuri să nu fie semnal la stația cu care polițiștii fac verificări sau să corespundă fizionomia și vârsta, iar dacă datele oferite par a fi în regulă, se pot face procese verbale pe numele altor persoane.

Chiar dacă șoferii au început să folosească din ce în ce mai mult această practică, polițiștii îi identifică de cele mai multe ori, iar consecințele sunt pe măsură, întocmindu-se dosar penal.

Exemplu:

Ieri, 11 februarie, în jurul orei 15:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, în localitatea Cordun, au depistat în trafic un autoturism condus de un tânăr, care nu avea asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate, acesta furnizând polițiștilor date nereale,  aparținând unei persoane, din județul Iași.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul unității de poliție unde au fost continuate verificările, cu privire la identitatea acesteia, stabilind că este vorba de un tânăr, de 20 de ani, din județul Suceava, care avea dreptul de a conduce suspendat, din data de 9 februarie a.c..

De asemenea, asupra autoturismului în cauză figura pus sechestru, din luna noiembrie 2022.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals intelectual, fiind reținute cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare al vehiculului în cauză.

PUBLICITATE