Facebook renunţă la butonul „Like” de pe paginile publice ale artiştilor, personalităţilor şi brandurilor

Rețeaua socială a anunțat astăzi o schimbare semnificativă a experienței de pe pagina Facebook pentru creatori și personalități publice, care include o navigare actualizată, introducerea unui News Feed dedicat, un nou format de întrebări și răspunsuri pentru atragerea fanilor și altele instrumente și perspective.

În special, reproiectarea va elimina, de asemenea, butonul „Like” (Apreciază) pentru a se concentra pe „urmăritori” (Followers) – o măsurare mai directă a numărului de persoane pe care le ajunge în prezent o pagină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, Facebook spune că noua experiență va începe oficial să se lanseze pe toate paginile Facebook în lunile următoare.

Una dintre cele mai mari schimbări legate de noul design de pagină este că elimină „Apreciază”.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece aprecierile au denaturat adevărata popularitate a unei pagini.

Mulți utilizatori Facebook „Apreciaseră” o pagină odată, dar ulterior au renunțat la pagină pentru a elimina actualizările sale din fluxul lor de știri, pe măsură ce își depășeau interesul.

Sau „le-a plăcut” o pagină ca o favoare unui prieten după ce a primit o cerere, dar au refuzat să primească actualizările acesteia.

Facebook spune acum că „Urmăritorii” unei pagini vor fi metrica în fruntea noii experiențe, deoarece este o indicație mai bună a numărului de persoane care sunt fani care primesc actualizări de pe pagină.

O altă schimbare notabilă este că Paginile vor primi propriul flux de știri.

Aceasta înseamnă că pagina în sine poate participa la conversații ca personaj public sau marcă, să urmeze tendințele și să interacționeze cu fanii lor.

Acest flux de știri dedicat va sugera, de asemenea, alte personalități publice, pagini, grupuri și conținut de tendință pentru ca pagina sau persoana publică să interacționeze.

Când urmăriți o pagină, veți vedea comentariile acestora la postările altor persoane în partea de sus a secțiunii de comentarii, oferindu-le o vizibilitate mai bună, alături de o verificare albastră mai vizibilă care indică faptul că pagina este verificată.

Postările pe care le-au comentat pot fi, de asemenea, mai vizibile și în Feedurile de știri ale utilizatorilor.

Alte persoane vor putea urmări paginile direct din postările de comentarii și recomandări, spune Facebook.

Facebook introduce, de asemenea, un nou format de întrebări și răspunsuri care permite Pages să se angajeze mai bine cu fanii.

Acest lucru este oarecum inspirat de tendința Instagram, unde creatorii ar lua întrebări de la fani și le-ar răspunde în Povești.

Cu toate acestea, în acest caz, adepții pot pune întrebări despre pagină despre un subiect, iar atunci când pagina răspunde, acestea devin o grămadă de întrebări pe care oamenii le pot trece cu degetul pentru a afla mai multe.

Acest lucru ar putea fi deosebit de util pentru companiile care doresc să răspundă la întrebări frecvente într-un mod distractiv pentru ca fanii să cunoască un creator care le place, printre altele.

Pe lângă aceste câteva modificări majore, există câteva actualizări pe backend care sunt destinate celor care gestionează Pagini Facebook.

De exemplu, administratorii de pagini vor putea atribui permisiuni de acces într-un mod mai detaliat, pentru a se concentra pe oferirea oamenilor de diferite niveluri de acces pentru a îndeplini sarcini specifice între Statistici, Reclame, Conținut și Activitate în comunitate și Mesaje.

Pe baza feedback-ului primit de Facebook în faza de testare, a construit un set de noi interfețe de instrumente de administrare care au acum un punct de intrare direct pentru gestionarea permisiunilor, adăugarea de noi administratori și accesarea de informații pentru administratorii de pagini.

Aceasta este disponibilă de la butonul „Gestionare” de pe pagină. De asemenea, a lansat suport complet pentru aplicația mobilă Studio de creație.

Moderarea este, de asemenea, îmbunătățită, spune Facebook, pe măsură ce își actualizează capacitatea de a detecta și filtra „comentariile cu discursuri de ură, conținut violent, sexual, spam, conturi de identitate și phishing”. Alte îmbunătățiri în acest domeniu sunt încă în lucru, notează Facebook, dar au refuzat să ofere detalii când li s-a cerut detalii.

De la lansarea testului, Facebook a aflat de la utilizatori că le-a plăcut noua interfață de utilizator mai simplificată, precum și ușurința de a comuta între profilurile lor publice și private și Pagini, precum și modalitățile mai bune de a atrage fanii.

Facebook spune că paginile actualizate vor fi lansate în „lunile următoare”.

PUBLICITATE