Explozie urmată de incendiu într-un apartament din Piatra-Neamț (FOTO)

O explozie urmată de un incendiu a avut loc astăzi, în jurul orei 13:30, într-un apartament din Piatra-Neamț.

Din primele informații transmise de ISU Neamț, ar fi vorba despre un aprtament situat într-un bloc de pe bulevardul Decebal.

Potrivit unor surse, se pare că a fost vorba despre o explozie la un aparat casnic (posibil un compresor la un frigider). Patru persoane (vecini) s-au evacuat din bloc. Incendiu este stins, iar pompierii lucrează pentru evacuarea fumului.

ACTUALIZARE (ora 14:25):

Conform ISU Neamț – la locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD).

Patru persoane din care un minor de 13 ani, s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă în interiorul bucătăriei și într-o cameră a apartamentului situat la primul etaj.

Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru căutarea unor persoane ce s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului.

Din fericire nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale

Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului atât din apartament cât și de pe casa scării.

Au ars materiale textile, mobilier, obiecte de uz casnic din cele două încăperi și s-au deteriorat bunuri materiale din celelate camere ale apartamentului.

Actualizare (ora 17:50) – Potrivit ISU Neamț, cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un aparat electrocasnic aflat sub tensiune (frigider). Din interiorul apartamentului pompierii au salvat două pisici.

PUBLICITATE
SURSĂsursa foto: Rebeca Timofte