Explozie într-un apartament din Piatra-Neamț. A vrut să sară în aer cu tot cu copil (FOTO)

ACTUALIZARE: Noi date și imagini după ce un bărbat s-a aruncat în aer într-un apartament din Piatra-Neamț (FOTO)

Explozie la un apartament din Piatra-Neamț după ce un bărbat a vrut să sară în aer cu tot cu copilul lui.

Din primele informații, în urma unui litigiu, bărbatul (39 de ani) ar fi pierdut custodia copilului și când acesta trebuia să predea minorul (în vârstă de 7 ani) fostei soții, a amenințat că va da drumul la gaz și va incendia locuința aflată la etajul I al unu bloc din Piatra-Neamț.

Soția a anunțat imediat la „112” iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliției și ISU Neamț.

Se pare că individul avea pregătite 3 butelii iar când mascații au intrat peste el în locuință acesta ar fi aprins flacăra și s-a produs o explozie.

„Polițiștii din Piatra-Neamț au fost sesizați că fostul soț va incendia locuința în care se află cu fiul lor minor.

Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii fiind solicitat și sprijinul luptătorilor SAS. În momentul în care luptătorii SAS au pătruns în incinta celui în cauză, s-ar fi produs o explozie urmată de izbucnirea unui incendiu.

Incendiul a fost lichidat de pompieri iar minorul a fost scos din imobil de către un polițist, fiind transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În acest moment, persoana bănuită de comiterea faptei, se află în custodia polițiștilor.

Cercetarea la fața locului este în defășurare. Din cercetările preliminare, efectuate a reieșit că pe fondul unui litigiu cu fost soție privind încredințarea minorului, bărbatul a recurs la acest gest.” – a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În urma deflagrației, minorul a suferit arsuri la nivelul feței iar bărbatul la nivelul membrelor superioare.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță, cei doi au fost transportați la UPU Piatra-Neamț de unde au fost redirecționați la Spitalul din Roman, ambele salvări fiind însoțite de polițiști și jandarmi.

Conform ISU Neamț, incendiul s-a produs ca urmare a unei acumulări de gaze (de la butelii) într-un apartament situat la primul etaj dintr-un bloc de locuințe din strada Grigore Ureche.

Toți locatarii din bloc au fost evacuați.

La locul evenimentului s-au deplasat reprezentanți din cadrul Primăriei Piatra Neamț și reprezentanți de la Inspectoratul de Stat în Construcții.