Explorează necunoscutul cu Sportano! Îmbrăcăminte și accesorii de la branduri de top la cele mai bune prețuri

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Drumețiile montane sunt activități populare care îți permit să explorezi natura și, în același timp, să faci mișcare. Cu toate acestea, înainte de a porni într-o drumeție, este important să faci câteva pregătiri în prealabil. În primul rând, alege un traseu potrivit, corespunzător nivelului tău de experiență. De asemenea, este important să alegi echipamentul potrivit. Urmând câteva sfaturi simple, asigură-te că următoarea ta aventură de hiking sau trekking va fi una sigură și plăcută.

Alege un traseu potrivit

Înainte de a începe să-ți faci bagajele pentru prima aventură în aer liber, va trebui să decizi unde anume vei merge. Acordă-ți suficient timp pentru a alege cel mai potrivit traseu pentru tine. Cunoașterea traseului te va conduce la informații importante despre viitoarea ta drumeție, inclusiv nivelul de dificultate, durata și distanța pe care o vei avea de parcurs. Dacă ești începător în materie de hiking și trekking, alege un traseu relativ scurt, pe un teren ușor.

Asigură-te că ești în formă

Nimic nu este mai neplăcut decât să te trezești cu dureri articulare sau alte leziuni neplăcute în timpul primei tale drumeții montane. De aceea, antrenamentul fizic este o componentă importantă a pregătirii pentru o astfel de ieșire în natură. În perioada premergătoare drumeției, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău este să îl pregătești pentru ore/zile consecutive de mers pe jos. Iată ce poți face în acest sens:

  • Pregătește-te fizic făcând plimbări și mici drumeții de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.
  • Poartă pantofii de trekking prin casă, mai ales dacă sunt noi, apoi folosește-i treptat pe distanțe scurte.
  • Folosește-ți rucsacul în diverse plimbări pentru a te obișnui cu greutatea pe care o vei transporta în timpul drumeției.
  • Ridică greutăți pentru a-ți dezvolta musculatura și a-ți întări corpul.
  • Mergi la înot, căci exercițiul acvatic are un impact redus, ameliorează mușchii și dezvoltă rezistența la efort.

Pregătește-ți articolele esențiale pentru drumeție

Înainte de orice altceva, răsfoiește colecția de echipamente de hiking și trekking a celui mai variat sports shop online, Sportano.ro! Vei găsi aici toate articolele esențiale de care ai nevoie pentru o ieșire reușită în natură.

Rucsacuri pentru drumeții

Selectarea tipului potrivit de rucsac este importantă atunci când îți faci bagajele pentru o drumeție. Majoritatea traseelor implică un rucsac mic, cu un volum de aproximativ 25-40 de litri. Țineți cont de faptul că spațiul pentru bagajele este unul limitat. A lua cu tine doar echipamentul de hiking necesar te va salva cu adevărat pe termen lung, căci un bagaj greu poate duce rapid la epuizare în timpul drumețiilor de lungă durată.

Bețe de trekking

Bețele de trekking pot fi un accesoriu excelent pentru drumeții pe teren noroios, alunecos sau accidentat. Dacă vrei un sprijin solid pentru genunchi și spate, bețele de trekking îți pot diminua presiunea pusă pe picioare, la coborâre și la urcare. De la bețe pliabile la bețe cu absorbție de șocuri, aceste accesorii tehnice se regăsesc într-o multitudine de dimensiuni și le poți comanda rapid de la Sportano – un sports shop multibrand online pe care te poți baza. Dacă nu sunt pliabile pentru a le include în bagajul de călătorie, asigură-te că acestea pot fi atașate la exterior pe rucsac.

Îmbrăcăminte de drumeții

Una dintre principalele provocări ale pregătirilor pentru o drumeție montană este alegerea celor mai bune haine de călătorie, care să ocupe cât mai puțin spațiu. Stratificarea este ideală atunci când alegi piese vestimentare ușoare și versatile pentru o gamă largă de condiții de călătorie. Secretul este să pui în bagaj articole care să-ți protejeze corpul de frig și care să fie în același timp rezistente la apă și vânt. În plus, acestea trebuie să fie impermeabile, durabile și rezistente. Și nu în ultimul rând, să fie respirabile pentru a permite evacuarea umezelii de pe corp, ușoare și predispuse la compresie pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în bagaj.

Încălțăminte de drumeții

Este foarte important să porți tipul potrivit de încălțăminte în timpul unei drumeții montane. Picioarele reci, umede sau dureroase pot interfera grav cu plăcerea de a explora natura. Pantofii de hiking sau trekking din piele sau materiale sintetice, impermeabile și cu o greutate medie, sunt opțiuni ideale în ceea ce privește încălțămintea de drumeție. Poartă-i, însă, înainte de a pleca pe munte, pentru a preveni leziunile nedorite la picioare.

Pentru îmbrăcăminte și accesorii de hiking și trekking de la cele mai renumite branduri, la prețuri accesibile, vizitează magazinul online de articole sportive Sportano aici: https://sportano.ro/ 

PUBLICITATE