Explicația oficială pentru închiderea magazinelor mai devreme

Oficialii din Ministerul Sănătății nu au putut, astăzi, într-o conferință de presă, să indice vreun studiu care să demonstreze că închiderea mai devreme a magazinelor scade rata de infectare.

Reducerea programului magazinelor este o măsură pe care mulți români nu o înțeleg (pe bună dreptate) iar Ministerul Sănătății nu reușește să explice, științific, de ce au fost luate astfel de restricții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebați dacă există vreun studiu care să explice dacă scade numărul de îmbolnăviri odată cu închiderea magazinelor mai devreme, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că nu trebuie acest studiu…

Ministrul Vlad Voiculescu a răspuns: „Cred că e bine să ne uităm la alte țări europene, care sunt măsurile luate… Și măsurile nu diferă. Mai degrabă merg către o relaxare, comparativ, în România, față de alte țări.

Apoi, Vlad Voiculescu a spus „aș lăsa-o pe doamna doctor Moldovan să completeze.”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a adăugat că: „sunt evidențe care nu trebuie dovedite în plus și pentru care nu trebuie niște studii suplimentare.

Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în magazinele mari, mai mici, pe stradă, la orele de seară, mai ales când este vreme frumoasă afară (…) înțelegem foarte ușor de ce a fost nevoie de o astfel de măsură.

Nu închiderea magazinului în sine este cea care e dovedită eficace sau nu, ci măsurile care derivă din acest lucru.”

PUBLICITATE