Există viață după cancer la sân! Gratuit, reconstrucție mamară pentru o nemțeancă


O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de Dr. Senin NEGOVAN, au efectuat astăzi, 16 martie 2016, mastectomie cu reconstrucție mamară în cadrul Subprogramului național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Intervenția, care a durat aproximativ 3 ore, a fost realizată unei paciente de 33 de ani din județul Neamț, diagnosticată cu cancer sân stâng, și reprezintă o primă etapă, cea cu expander tisular (un implant temporar care este umflat gradual cu ser fiziologic pe parcursul unui număr de săptămâni pentru a întinde încet pielea. O dată ce pielea este suficient de întinsă, expanderul este îndepărtat și înlocuit cu un implant permanent). Următoarele etape operatorii vor fi programate din 3 în 3 luni și vor fi destinate reconstrucției complexului areolo-mamelonar și retușuri ale formei sânului.

Procedurile de astăzi au fost realizate gratuit în cadrul Subprogramului național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucție.

Reconstrucția mamară postmastectomie îmbunătățește imaginea și încrederea în sine, precum și calitatea vieții femeilor care au trecut printr-o operație pentru cancer mamar.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucție mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicația de reconstrucție mamară, imediată sau secundară.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este inclus în Subprogramul național de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014.

sursa Agerpres

PUBLICITATE