EXCLUSIV: Modernizare în industria grea după 30 de ani! COMES S.A. se relansează în industria nucleară. Echipament de producție unicat în România

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Compania COMES SA aduce o schimbare majoră în industria grea a țării după o perioadă de 30 de ani, marcând un moment unic în dezvoltarea industrială a României.

Grupul nemțean COMES, specializat în echipament tehnologic sub presiune, anunță finalizarea unei noi investiții strategice pentru producția industrială locală.

Efortul companiei de a moderniza echipamentele și tehnologia s-a concretizat prin implementarea unui valț hidraulic de o performanță unică în țară, dedicat îndoirii de table la dimensiuni și grosimi foarte mari.

Această nouă dotare tehnică, singulară pe piața de profil internă, acoperă orice tip de cerere privind formarea de plăci metalice groase cu geometrie variabilă.

Investiția COMES în tehnologie performantă de ultimă oră vine să susțină producția și furnizarea de petrol, gaze, energie electrică, si termică din România.

Anton Mazarianu, Directorul General al COMES S.A., a subliniat: Reușim să ne accelerăm investițiile în domenii strategice. Împingem limitele producției din industria grea și deschidem calea pentru un viitor securizat energetic.

Compania devine astfel singurul producător din România de utilaj sub presiune de gabarit, cu ciclu complet, urmând să acopere atât necesarul intern în sectorul construcțiilor metalice grele, cât și cererea de pe piața externă de profil.

Investiția va genera un impact semnificativ asupra cifrei de afaceri, pentru 2024 COMES S.A. estimează o creștere de 20% față de totalul de 25 milioane de euro din acest an.

Noua resursă tehnică a companiei permite dezvoltarea afacerii pe o nouă nișă – grosimi și dimensiuni foarte mari – pe piața europeană și în țări cu prestigiu în producția de petrol și gaze din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Portofoliul COMES include în acest moment un proiect amplu de antrepriză generală pentru construcție de trasee de conducte noi de abur Petrotel Ploiești, precum și producție de echipamente grele sub presiune, exporturi către Lituania, Egipt, Bulgaria, Germania, Austria, Franța și Italia.

Printre proiectele în monitorizare, se preconizeză oportunități de furnizare de vase de stocare deșeuri radioactive ale Unității 1 Cernavodă, vase de stocare GPL și propan în Nigeria.

Industria de energie – petrol și gaze- se confruntă cu provocări fără precent, în contextul conflictelor din Ucraina, și acum în Orientul Mijlociu, cererea pentru infrastructura de producție și stocare de țiței și gaze fiind deosebit de mare din toate statele.

Această investiție semnificativă nu doar sprijină dezvoltarea locală, ci consolidează și poziția României în piața energetică internațională, deschizând noi oportunități pentru industria națională și pentru exporturile strategice.

PUBLICITATE