Evoluția designului grafic în industria jocurilor video

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Odată cu trecerea timpului, jocurile video au devenit o parte importantă a vieții noastre. Însă jocurile din prezent nu au fost mereu așa, ci au trecut printr-un lung process de evoluție și transformare. 

Industria jocurilor video a fost introdusă oficial în această lume după lansarea unor jocuri clasice precum tenis pentru doi în 1958, Pong în 1972 și Space Invaders în 1978. Aceste jocuri clasice aveau pixeli atât de mari încât puteai număra cu ușurință fiecare dintre ei. Mai mult, jocul de la început nu avea culoare. Oferea jucătorilor o experiență monocromă, dar, din nou, vorbim despre jocurile din secolul al XX-lea, iar dezvoltarea acestor jocuri a fost destul de revoluționară la acea vreme. În plus, interfața de utilizare a fost și destul de simplă, având doar scoruri și sănătate în partea de jos.

Mergând prin istoria jocurilor, pe măsură ce culorile au început să fie introduse în jocurile video precum Galaxian și PAC-MAN, pixelii au început să se micșoreze și ei. Designul grafic necesită o cantitate importantă de memorie RAM, iar în primele console, cum ar fi Atari 2600, abia dacă exista RAM. Despre primele calculatoare nici nu putem discuta de putere prea mare de calcul.

Cu toate acestea, primul joc Final Fantasy pentru NES lansat în 1987 avea pixeli mult mai mici în comparație cu jocurile din acele vremuri. Iar legat de partea de grafică, de design grafic, Pac-Man a fost unul la care s-a lucrat ceva mai mult la aspect. Dincolo de funcționalități, jocurile din acele vremuri au câștigat în popularitate și prin prisma interfeței cu utilizatorul. 

Industria de gaming a început să crească rapid o dată cu apariția și dezvoltarea consolelor precum NES, Sega Master System, Neo Geo și Atari 7800. Jocuri 3D precum Wolfenstein, Battlezone și Monster Maze au sporit și mai mult popularitatea acestora. Designul grafic a devenit mult mai bun, pixelii devenind din ce în ce mai mici. 

1990 a fost un an foarte important pentru industria de gaming, în special pentru cele dedicate calculatoarelor. Jocul Myst, din 1993, avea o grafică excepțională pentru acea perioadă. Acum, pe măsură ce avansăm în istorie spre prezent, designul grafic a început să devină mai realist, cu jocurile 3D dominând toate celelalte jocuri.

Inclusiv în gambling se poate vedea evoluția grafică a jocurilor, în special la păcănele. Primele sloturi video au apărut prin anii ”70, iar primele jocuri video online au fost realizate în 1996. Odată cu evoluția tehnologică și a internetului, sloturile au evoluat extrem de mult, cel puțin la nivel de grafică, teme, coloana sonoră. Producătorii sunt mereu într-o cursă contracronometru și caută să inoveze în această industrie. Anual sunt lansate noi sloturi mai atractive și mai interesante, cu un design mai plăcut, mai cursiv. Un singur lucru a rămas constant în istoria sloturilor: simplitatea modului în care pot fi jucate.

Revenind la industria de gaming, la general, o transformare a graficii a avut loc odată cu dezvoltarae jocurilor pentru calculatoare. Jocurile pe computer cu grafică HD sunt o necesitate pentru jucătorii online. Indiferent dacă jucați jocuri de solitaire sau jocuri cu mașini, o experiență de joc fără întreruperi este indispensabilă. 

Utilizatorii care caută diverse jocuri pe desktop sau laptop trebuie să poată găsi rapid jocurile lor preferate și să le descarce într-un singur loc. Folosirea unei platforme de jocuri este o opțiune excelentă, deoarece le permite jucătorilor să se bucure de grafică HD la un număr rezonabil de FPS-uri și, de asemenea, le permite să ruleze mai multe jocuri, astfel încât să poată progresa rapid. 

Dezvoltatorii și editorii fac eforturi pentru jocuri video mai bune. Cu toate acestea, jucătorii solicită o versiune îmbunătățită și mai mult a fiecărui joc pe care îl joacă. Lumea jocurilor video înregistrează progrese rapide. Grafica reală, sau chiar renașterea vechiului clasic, noile trenduri.

Majoritatea jocurilor, în special cele plasate în vremuri moderne sau în viitor, implică structuri grele, vehicule, tehnologie și armament. Designul industrial în jocuri îl depășește adesea pe cel din lumea reală. Batman: Arkham Knight de Rocksteady Studios, conține clădiri fantastice și detalii industriale. 

Batmobilul este cea mai interesantă caracteristică cu personalizarea, turnurile și placarea cu blindaj dintre toate tehnologiile din joc. Armurile personajelor, gadgeturi, tehnologie și de la cele mai mici detalii până la cea mai mare clădire, jocul are un design grafic industrial perfect.

Viitorul, în jocuri, a fost întotdeauna arătat prin aceste vehicule nerealiste și personaje îmbrăcate bizare. Chiar dacă nu a fost niciodată greu de acceptat aceste anomalii în designul jocului ca încercări timpurii și zadarnice de a descrie tehnologia futuristă, știința și oamenii, nu au fost niciodată cu adevărat satisfăcătoare. Mass Effect Andromeda oferă o privire interesantă asupra echipamentelor și tehnologiei viitoare și o viziune înfricoșătoare asupra anihilării lumii.

În ultimii ani, industria jocurilor a evoluat exponențial. Astăzi, jucătorii se pot bucura de creații cu o grafică realistică, lucru care era greu de imaginat în urma cu 5-10 ani. Trăim vremuri în care diferența dintre viața reală și jocurile video a devenit dificilă. Final Fantasy a ajuns destul de departe în special în ceea ce privește designul grafic. 

În plus, în ceea ce privește interfața de utilizare, Persona 5 are cea mai complexă grafică, dar captivantă în același timp. Jocuri precum Hearthstone și Clash of clans sunt, de asemenea, exemple grozave ale designului UI. Cu toate acestea, jocurile au devenit la fel de dificile în ultimii ani. 

Iar viitorul va fi impreivizibil prin prisma noilor tehnologii. Nu este exclus să vedem jocuri cu o grafică extrem de realistă, iar integrarea realității virtuale, realității augmentate, realității mixte și a inteligenței artificiale o să ne ofere o experiență greu de imaginat. Ar trebui să ne obișnuim cu ideea de Metaverse, lumi virtuale digitale? Cert este că vom avea parte de o grafică mult îmbunătățită.

Acest progres în industria jocurilor video este fascinant și, cu siguranță, atrage tot mai mulți designeri și graficieni. Au apărut noi oportunități, au fost stabilite noi provocări și ștacheta a fost din ce în ce mai sus. Designerii trebuie acum să-și pună la îndoială în mod constant propria lucrare, să o îmbunătățească și apoi să o pună la îndoială din nou. Explorările de noi stiluri de design și animație, grafică mai bună și joc îmbunătățit sunt obligatorii.

PUBLICITATE