Evenimentele din weekend, în atenția jandarmilor nemțeni

Festivalul Mediteraneean, Târgul Flora și Grădina, Slujba religioasă de sfințire a Altarului de iarnă cu hramul „Sf. Martiri Brâncoveni” la biserica Sf. Cuv. Parascheva și a „Monumentului comemorativ în memoria și pentru cinstirea jertfei martirilor și eroilor din închisorile comuniste” din municipiul Piatra-Neamț sunt evenimente pe care jandarmii le vor avea în vedere în acest sfârșit de săptămână. Peste 120 de jandarmi se vor afla în misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice în aria de competență.

Pentru siguranța nemțenilor, jandarmii vor acționa independent și în sistem integrat, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională, dar și pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele adiacente locurilor de desfășurare a evenimentelor care vor avea loc în acest sfârșit de săptămână:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Festivalul Mediteraneean și Târgul Flora și Grădina, în perioada 13 – 16  mai, pe platoul Curții Domnești, Slujba religioasă de sfințire a Altarului de iarnă cu hramul „Sf. Martiri Brâncoveni”, la biserica Sf. Cuv. Parascheva și a „Monumentului comemorativ în memoria și pentru cinstirea jertfei martirilor și eroilor din închisorile comuniste”, din municipiul Piatra-Neamț. 

  Jandarmii vor avea în vedere asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător, condiții de siguranță pentru toți participanții la manifestațiile publice ce se vor desfășura în aria de competență, supravegherea modului de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, prevenirea și combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale față de cei care comit fapte antisociale. 

Pentru prevenirea producerii unor evenimente nedorite, în special în zonele în care există posibilitatea se constituie aglomerări de persoane, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatorii acestor evenimente, să manifeste răbdare și înțelegere, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să adopte un comportament civilizat, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turiștii care aleg să petreacă acest sfârșit de săptămână la munte, ca înainte de a se aventura pe traseele turistice să se informeze cu privire la prognoza meteo și condițiile climatice locale, la itinerariul propus, să fie echipați corespunzător și totodată le reamintesc cetățenilor că au obligația de a face picnic doar în zonele special amenajate pentru astfel de activități, de a nu lăsa focul nesupravegheat, ori de a arunca deșeurile în alte locuri în afara celor special destinate.

PUBLICITATE