Eugen Țapu-Nazare (PNL): Vot favorabil în comisii pentru Propunerea privind voucherele de vacanță acordate salariaților din sectorul privat

Eugen Țapu-Nazare (PNL): Vot favorabil în comisii pentru Propunerea privind voucherele de vacanță acordate salariaților din sectorul privat

Cu unanimitate de voturi, membrii Comisiei pentru buget – finanțe și ai Comisiei pentru antreprenoriat și turism s-au pronunțat favorabil Propunerii legislative de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat. Anterior, Propunerea a trecut și în Comisia juridică, tot cu unanimitate de voturi.

Este o Propunere legislativă de care România are nevoie, pentru că nu este un efort financiar, ci o investiție în economie. Iar în vremuri dificile, incerte este nevoie de curaj, de infuzie de capital.

De altfel, studiile Academiei Române, ale Academiei de Studii Economice, chiar ale Ministerul Finanțelor arată cât se poate de clar că prin acest mecanism cresc veniturile la bugetul statului, se crează circa 200.000 de noi locuri de muncă, crește Produsul Intern Brut.

Se revitalizează nu doar turismul și HoReCa, ci și industriile pe orizontală (transporturi, petrochimie, alimentară, servicii, comerț etc).

În plus, se elimină discriminarea dintre salariații din sectorul privat și cel bugetar.

Voturile unanime din comisiile Senatului în favoarea acestei Propuneri reprezintă un pas extrem de important. Săptămâna viitoare sunt toate șansele ca Propunerea legislativă să intre la vot în plenul Senatului, urmând apoi să ajungă pentru dezbateri la Camera Deputaților.

Eugen Țapu-Nazare, senator
Președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism

PUBLICITATE