Eugen Țapu-Nazare: Haosul guvernării se mută în ghiozdanul elevului

Am semnat moțiunea simplă pe educație depusă de parlamentarii PNL – România fără educație este o Românie săracă!”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu este de ajuns că guvernul PSD divizează și incită România prin măsurile iresponsabile pe care le ia de la o lună la alta, astăzi a venit și rândul elevilor să simtă pe pielea lor acest lucru. Elevii de clasa a V-a vor începe anul școlar cu două manuale în ghiozdan: cel de sport și un ”ghid-îndrumător”.

La început de an școlar, ministrul Liviu Pop face experimente pe 170.000 de elevi ai claselor a V-a, comprimând 15 materii într-un singur manual, dar are grijă să cheltuie banii pe manualul de sport, fără de care, nu-i așa, niciun profesor de sport nu și-ar putea desfășura ora.

Fost sindicalist și actual antireformist, ministrul PSD Liviu Pop scrie o pagină neagră în învățământul românesc. După ce a repus pe funcție directorii care au picat concursul de manager al unităților de învățământ, numește și demite conducerile școlilor prin fax, fără motive întemeate.  Observ că este mai mult interesat de dispariția ”elevului de serviciu” din școli decât de asigurarea unui cadru prielnic desfășurării procesului didactic.

În același timp, școala este decuplată complet de piața muncii și se continuă distrugerea învățământului profesional. Pentru ca fiecare absolvent al școlii românești să-şi  găsească locul pe piața muncii, trebuie să ne asigurăm că îl ajutăm să aleagă traseul educațional care i se potrivește cel mai bine, în funcție de abilitățile sale. Orientarea în alegerea unei profesii, trebuie începută în ciclul gimnazial și făcută temeinic, vizându-i atât pe elevi, cât și pe părinții lor și pe profesori.

În moțiunea simplă pe educație, cerem guvernului Tudose:

  1. Rezolvarea de urgenţă a problemei manualelor şcolare.
  2. Asigurarea tuturor resurselor financiare și legale pentru obținerea autorizațiilor de funcționare a tuturor școlilor;
  3. Finanţarea corectă a educaţiei româneşti;
  4. Descentralizarea reală și depolitizarea şcolii româneşti;
  5. Promovarea şi dezvoltarea învăţământului profesional;
  6. Elaborarea unei legislații  şi a unor proceduri coerente pentru înființarea de noi școli doctorale sau acreditarea de noi domenii de doctorat.
  7. Demisia Ministrului Educației.

(senator PNL Neamț, Eugen Țapu Nazare)

PUBLICITATE