EROUL ZILEI! Un jandarm nemțean, salvator pentru 15 persoane implicate într-un accident

De Ziua Jandarmeriei Rurale, un jandarm nemțean a fost salvator pentru 15 persoane implicate într-un accident rutier pe E 60 – notează într-un mesaj Jandarmeria Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, 1 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, plutonierul major Cătălin Humă din cadrul Detașamentului 1 Mobil a intervenit la locul producerii unui accident rutier cu victime pe drumul european E 60, pe tronsonul de drum dintre localitățile Slobozia și Urziceni.

Subofițerul se afla în concediu de odihnă împreună cu familia și se întorcea de pe litoralul românesc când a observat un microbuz răsturnat în afara părții carosabile, la ieșirea din localitatea Căzănești, județul Ialomița.

Jandarmul a oprit autoturismul pe care-l conducea și a apelat serviciul unic 112 solicitând sprijinul structurilor specializate după care a intervenit și a ajutat la evacuarea persoanelor din microbuz, mai ales că la fața locului au fost semnalate scurgeri de combustibil și ulei. În timp ce relaționa telefonic cu operatorii sistemului 112, jandarmul a încercat să convingă 5 persoane rănite să rămână nemișcate până la sosirea echipajelor de ambulanță.

Cu privire la cauzele producerii accidentului rutier se pot pronunța structurile de poliție abilitate din zona de competență în care s-a produs evenimentul iar referitor la starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, personalul medical specializat prezent la fața locului.

Apreciem că jandarmul și-a făcut datoria chiar și în timpul liber, acționând cu profesionalism și ajutând la salvarea de vieți omenești. 
Felicitări Cătă! – este mesajul Jandarmeriei Neamț

PUBLICITATE