Eroii ISU Neamț, salvatori și la mare. „Le sunt profund recunoscător!“

În data de 11 septembrie, prin apel la 112, pompierii din Constanța au fost anunțați că un catamaran s-a răsturnat în mare, iar o persoană e pe cale să se înece.

În cel mai scurt timp forțele de intervenție au ajuns la locul evenimentului și au salvat persoana, iar ambarcațiunea au tractat-o în port.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din echipa salvatorilor au făcut parte scafandrii din cadrul ISU Neamț:

plt.adj. Filimon Daniel
plt.adj. Cucolaș Gheorghe
plt.adj. Grecu Mario

„Această întâmplare ar fi trecut neobservată dacă persoana salvată de colegii noștri nu ne-ar fi mulțumit pentru profesionalismul de care au dat dovadă aceștia. Vă mulțumim pentru cuvintele frumoase adresate echipei ISU Neamț!“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

„Echipa de scafandri ISU Neamț m-a ajutat la ananghie. Când ai nevoie de o echipă de scafandri, nu ești într-o situație prea roz: de obicei, înseamnă că ești la ore sau minute de moarte. Nu știu ce mi-aș fi putut dori mai mult de la acțiunile oamenilor care m-au salvat, Ghiță și colegii lui au făcut mai mult decât era nevoie, asta mi-e clar. Când ai nenorocul să te numești «victimă», felul în care ți se adresează salvatorul contează mult. E greu să recuperezi omul, e și mai greu să oferi suport emoțional atunci când o faci. Câteva vorbe, un zâmbet, o glumă și«victima» se simte mai om. Îmi e clar, din discuțiile cu ei, că asta le vine natural. Sunt niște oameni inimoși, stofă bună. Eu sper să nu mai am vreodată nevoie de serviciile echipei ISU Neamț, dar le sunt profund recunoscător“, a scris pe Facebook bărbatul salvat de eroi.” – a spus persoana salvată de pompieri.

PUBLICITATE