Era atât de beat, că după ce a lovit 5 mașini a sunat la 112 și a reclamat că cineva l-a „boțit” (FOTO)

Un accident ciudat s-a petrecut ieri seară în cartierul Dărmănești din municipiul Piatra Neamț. Întorcându-se acasă șoferul unui taxi a lovit alte 5 mașini, iar pe al lui și-a avariat-o serios.

Surpriza a fost că, după accident, șoferul vinovat a fost cel care a sunat la „112”, anunțând polițiștii că și-a găsit mașina avariată în parcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Veniți la fața locului, anchetatorii au stabilit modul în care s-au petrecut evenimentele și faptul că cel vinovat de producerea accidentului este tocmai cel care alertat poliția.

Doar că, atunci când au venit polițiștii, conducătorul auto vinovat era plecat în casă. Martorii susțin că șoferul abia se ținea pe picioare, cel mai probabil acesta fiind și motivul pentru care a părăsit imediat zona.

În astfel de situații, în cazul unui accident soldat doar cu pagube materiale, șoferul are la dispoziție 24 de ore să se prezinte la Poliție.

Astfel, în această dimineață, crezând că nu mai apare nimic în etilotest, s-a prezentat la poliție unde, testat fiind, a avut o concentrație de peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au sancționat cu amendă în valoare de 2.900 de lei plus 580 de lei, trei puncte de penalizare și reținerea permisului pentru 90 de zile.

„Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din Piatra Neamț, a acroșat 5 autoturisme care se aflau parcate.

În urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.” – ne-a declarat sinsp. Ciofu Ramona, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

PUBLICITATE