Episcopului Ignatie: Să postim și de la rețele de socializare

Episcopul Huşilor, PS Ignatie, a transmis, cu prilejul începerii Postului Paştelui, că ar trebui să ne abţinem în această perioadă de la utilizarea excesivă a mediilor digitale.

Potrivit site-ului Episcopiei Huşilor, ierarhul a subliniat că oamenii ar trebui să încerce cel puţin în prima săptămână de post să nu folosească deloc internetul, reţelele de socializare şi alte mijloace de comunicare online.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Să încercăm să postim și de la folosirea mediilor digitale, de care suntem cu toții acaparați și captivi a ceea ce ne oferă.

Să încercăm ca cel puțin prima săptămână din post să nu folosim deloc internetul, nici rețelele de socializare și celelalte modalități de mesagerie instantanee.

Vom observa că este foarte greu, că s-a creat o dependență, că este ca un drog. Telefonul ne însoțește permanent.  Este omniprezent. Este un exercițiu de voință incredibil să folosim telefonul doar pentru a vorbi cu persoanele cărora vrem să le transmitem ceva.

Vom constata, cu foarte multă bucurie, că această debarasare de mediile digitale ne va aduce multă liniște. Vom avea mai multă pace dinspre minte, dinspre inima noastră.

Pacea și bucuria vor fi cele care ne vor motiva ca pe viitor să reducem foarte mult din folosirea mediilor digitale. Nu că ar fi ceva rău în sine.

Tehnologia este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare. Contează modul cum folosim tehnologia și cum ne raportăm la aceasta. Poate fi un lucru binecuvântat, dar și ceva care să ne murdărească sufletul.

Postim să trezim în noi setea și foamea după Dumnezeu. Să simțim că inima noastră este pârjolită de dorul după Dumnezeu.

Postul are menirea să ne deschidă căile inimii noastre înspre Dumnezeu.”

PUBLICITATE