Emoții la ziua porților deschise în centrele de plasament din Neamț


Complexul de Servicii Ozana Târgu Neamț, Complexul Familia Mea Roman și Centrul Romanița Roman și-au deschis marți, 27 septembrie, porțile pentru a-i primi pe toți cei interesați să cunoască oamenii care lucrează acolo și mai ales copiii care consideră aceste instituții „acasă“. A fost o zi emoționantă, în special pentru cei mici care s-au străduit să își primească musafirii cum au știut ei mai bine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La CS Ozana copiii au vrut să celebreze cu acest prilej și Ziua Toamnei, motiv pentru care au împdobit curtea și camerele cu motive autumnale, cu dovleci și știuleți de porumb. Cei mici au dat o mână de ajutor și la bucătărie astfel încât cei care le-au trecut pragul au putut degusta delicioase bucate tradiționale dintre care nu puteau lipsi alivencile, o bunătate specifică zonei dar tot mai rar gătită în bucătăriile moderne. Administrația publică locală din Târgu Neamț a răspuns invitației copiilor astfel încât a fost prezent la eveniment viceprimarul Vasile Apopei, care a rămas impresionat de locul minunat în care își petrec timpul copiii.

Prin aceste acțiuni ne dorim să promovăm cu transparență imaginea și activitățile instituției și să facem cunoscute opiniei publice talentele tinerilor și copiilor din sistem. Am vrut să prezentăm în special centrele de tip familial precum cele de la Târgu Neamț și Roman, acestea reprezentând un model și, totodată, viitorul în sistemul de protecție a copilului. Copiii beneficiază aici de cele mai bune servicii și condiții, trăind ca într-o familie iar progresele sunt uimitoare. Prin acțiunile de tip porți deschise ne dorim ca oamenii să aibă o percepție reală asupra condițiilor în care trăiesc copiii din sistem și, totodată, să nu mai existe prejudecăți în privința lor“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

D.M.B.
PUBLICITATE