Emilia Arcan a dat startul Olimpiadei Naționale de Religie Ortodoxă


Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a  participat, miercuri, 4 mai, după-amiază, la deschiderea Olimpiadei de religie – cultul ortodox, pentru seminarii și licee teologice, clasele IX – XII, etapa națională, competiție găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

religie1Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice și Inspectoratul Şcolar Județean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al altor parteneri educaționali – Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului etc.
În deschiderea olimpiadei, președintele Consiliului Județean a declarat: „Bun venit într-un minunat ținut al spiritualității românești! Abia au trecut peste noi frumoasele zile ale Paștelui și tineri cu drag de carte și iubitori de hrană pentru suflet se intersectează pe plaiuri nemțene pentru a se întrece într-o știință ce place celor cu drag de Dumnezeu.

religie2Seminarul Teologic Ortodox «Veniamin Costachi» este gazda unei noi competiții naționale care se desfășoară în județul Neamț și pentru care Consiliul Județean și-a dat interesul de a o susține financiar, pentru buna organizare. Sper, în numele acestei instituții și a colegilor mei, ca Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă să fie o competiție frumoasă, care să placă și candidaților, și coordonatorilor lor, și profesorilor evaluatori!

Tuturor vă doresc succes, să vă simțiți bine în ținutul legendar al Neamțului și să vă amintiți cu drag de noi! Ne dăm tot interesul să fim gazde bune și vă mai așteptăm într-o zonă încărcată de frumos, unde mirificul stăpânește de la apa cea cristalină a Ozanei și până pe crestele semețului Ceahlău!

Dumnezeu să vă dea putere în această nouă ediție a Olimpiadei de Religie Ortodoxă și să ne ocrotească pe toți!“

La această competiție participă aproximativ 140 de elevi calificaţi la etapa naţională, 42 de profesori  însoţitori şi 20 de membri din Comisia Naţională de Evaluare a Olimpiadei.

Comunicat CJ Neamț

PUBLICITATE