Elevii din patru comune, învățați de pompieri cum să reacționeze în situații de urgență


Miercuri, 02.03.2016, începând cu ora 09:00, echipaje de pompieri din fiecare subunitate cu autospeciale de intervenţie au executat misiuni de protecţie a comunităţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Activităţile au constat în recunoaşteri în teren, în vederea identificării sau verificării surselor de apă şi căilor de acces, şi în instructaje privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi acordarea primului ajutor de bază, adresate elevilor din ciclul primar al unităţilor de învăţământ, propuse de şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care au participat la activitate.

Astfel, ieri au fost executate activităţi pentru protecţia comunităţii în comunele Gârcina (Şcoala Gimnazială Gârcina), comuna Moldoveni (Şcoala Gimnazială Moldoveni), comuna Brusturi (Şcoala Generală “Eremia Irimescu”) şi comuna Farcaşa (Şcoala Gimnazială “Ioan Luca”).

Militarii vor desfăşura acest gen de misiuni în toate unităţile teritorial-administrative din zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ.

PUBLICITATE