Elevii „caroliști” și Primăria Pângărați înfrumusețează zona Stejaru (FOTO)

Pângărați a fost astăzi, 9 aprilie, scena unei acțiuni de voluntariat deosebite, în care elevii de la Liceul Carol I din Bicaz, profesorii și reprezentanții Primăriei Pângărați au unit forțe pentru a aduce un omagiu naturii prin plantarea a 50 de arbori.

Această inițiativă face parte din Proiectul de educație ecologică ”STOP POLUĂRII”, având ca scop principal conștientizarea și implicarea tinerilor în protecția mediului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe terenul primăriei, în zona Stejaru (Bocancea), lângă DN 15, voluntarii au plantat cu mâinile lor specii de tuia și mesteacăn, transformând spațiul într-un colț de natură revigorat.

Proiectul, inițiat de doamna Geanina Hreniuc, un dascăl dedicat de la Liceul Carol I și care locuiește în comuna Pângărați, subliniază importanța educației ecologice în rândul tinerilor și nevoia de a păstra comunitățile locale verzi și sănătoase.

Primarul comunei Pângărați, Mancaș Ioan Petronel, a subliniat că fiecare arbore plantat este un pas important în combaterea schimbărilor climatice și în reglarea circuitelor naturii, contribuind la crearea unui parc comunitar și la refacerea zonelor verzi. „Pentru comunitate, sămânța unui viitor parc și un pas pentru refacerea zonelor verzi.”, a menționat primarul, mulțumind tuturor participanților pentru efort și dedicare.

Prof. Geanina Hreniuc a ținut să mulțumească tuturor elevilor voluntari (care au fost peste 40) și echipei de proiect de la Liceul Carol I, Bicaz, pentru susținere (Dir. prof. Balint Valeria, Dir. adj. Hrap Suzana, prof. Gabriela Cehan, prof. Sîrbu Xenia, prof. Podbereschi Maria, prof. Gianina Hreniuc, prof. Munteanu Mihai), voluntarilor, reprezentanților Primăriei (Lazăr Eugen, Radu Laurențiu si angajaților de la Gospodărire Comunala Pângărați) și primarului Mancaș Ioan Petronel pentru deschiderea și implicarea de care a dat dovadă, dar și pentru lecția de viață oferită prin participarea activă la plantarea puieților de tuia.

PUBLICITATE