Elevii care nu poartă masca la orele de curs pot avea nota scăzută la purtare

Elevii care nu poartă masca de protecție la orele de curs pot fi sancționați prin scăderea notei la purtare, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, la interviurile Digi24.ro.

„Dacă nu respectă regulile, atunci copiii pot fi sancționați. Există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu sunt adeptul sancțiunilor neapărat, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este foarte posibilă. Este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor.

Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare.” – a declarat secretarul de stat.

Întrebat dacă pot să nu fie primiți copiii la școală dacă nu poartă mască, Sorin Ion a declarat că „din păcate nu. Dar aici e o discuție foarte delicată și complicată pentru că dacă vor fi primiți în continuare la școală în aceste condiții, atunci vor fi îndemnați să nu le respecte, dacă singurul lucru care li se întâmplă este scăderea notei la purtare.

Totuși, cred că scăderea notei la purtare încă mai are efect asupra copiilor și da, este o sancțiune, prevăzută de statutul elevilor.”

PUBLICITATE