Elevi din Neamț, premiați la un concurs internaţional organizat de NASA

16 grupe de elevi din mai multe orașe din România au fost premiați la concursul NASA intitulat „National Space Society – Space Settlement Contest 2021.

Printre ei se numără și elevi de la Colegiul Mircea ce Bătrân și de la Liceul Ovidius din Constanța, dar și de la licee din București, Brașov, Pitești și Piatra Neamț, notează MESAJUL.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Grade 10 Honorable Mention
    Bendis, Barbieru Tudor, Bistriceanu Traian, Scurtu Iancu-Matei, Verdeanu Mircea-Matei, Zagarin Tudor-Ioan: Petru Rares National College, Piatra-Neamt, Neamt, Romania, Small Group.

Elevii români i-au uimit pe cei la Nasa cu proiectele lor spaţiale. O echipă de cercetare din Constanţa a câştigat anul acesta locul doi la concursul internaţional organizat de NASA, cu un proiect de curăţare a orbitei Pământului de gunoaiele spaţiale.

Soluţia propusă de elevii români: drone controlate cibernetic, care să adune toate resturile de sateliţi şi rachete şi să le recicleze într-o Bază Lunară.

Zeci de mii de bucăţi de sateliţi, rachete şi alte vehicule spaţiale orbitează în jurul planetei şi pun în pericol echipamentele aflate încă în stare de funcţionare, dar şi viitoarele lansări. Elevii din Consţanţa au gândit un sistem format din drone, care culeg fiecare bucată de oţel şi o transportă la o staţie de reciclare de pe Lună

PUBLICITATE