Elevi chiulangii, ridicați de polițiști din baruri (FOTO)

La data de 7 aprilie, polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și investigații criminale ale Poliției municipiului Roman în colaborare cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară au fost prezenţi în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Roman, pentru a preveni comportamentului delincvent, absenteismul școlar și consumul de băuturi alcoolice în rândul minorilor.

Acțiunea polițiștilor a vizat identificarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, fiind efectuate verificări la unităţile de tip cafe-bar din apropierea unităţilor de învăţământ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul activităților au fost legitimați 80 de elevi, iar cu privire la 40 dintre cei care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare.

Totodată, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, aducându-le în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line.

***

În cadrul acțiunii, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Roman, polițiștii au depistat un elev, în vârstă de 19 ani, asupra căruia a fost descoperit un obiect contondent, interzis la deținere.

Obiectul în cauză a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Polițiștii vor continua astfel de activități și în perioada următoare pentru prevenirea situațiilor de risc ce pot fi înregistrate în rândul elevilor.

PUBLICITATE