Elevă a C.N. „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamț, locul I pe țară la Sesiunea de Referate și Comunicări la Istorie

În perioada 24-27 iulie 2017, la Focşani, a avut loc Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu, organizată pe două secţiuni: Istoria românilor şi Istorie universală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din judeţul Neamţ a participat absolventa clasei a XII-a de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, CORINA-OANA MAZILU, cu lucrarea „Războiul din spatele războiului”, secţiunea Istoria românilor, obţinând locul I pe ţară, cu un punctaj de 93,66 puncte.

Absolventul Vanhaeren Sebastian Gerard de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ, din motive obiective, nu a participat la această sesiune, însă trebuie să apreciem faptul că în 2016, Sebastian obţinea locul I la nivel național, la acelaşi concurs.

Menţionăm că în ultimii ani, judeţul Neamţ a cucerit constant locul I, fapt care demonstrează seriozitatea cercetărilor cu care se prezintă elevii noştri la competiţiile naţionale.
Ne facem o datorie de onoare să mulţumim şi doamnei prof.dr. Dorina-Luminiţa Drexler care a însoţit-o pe Corina-Oana Mazilu la concurs şi, bineînţeles, doamnei prof.dr. Daniela Mătăsaru-lonescu, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ, în calitate de profesor îndrumător.

Laureata CORINA-OANA MAZILU este proaspăt absolventă a colegiului mai sus-menţionat, a terminat liceul ca şefă de promoţie la profilul umanist, a mai parficipat şi la Olimpiada Naţională de lstorie, care s-a desfăşurat în aprilie 2017 la Buzău, obţinând locul 6 ca medie pe ţară şi menţiunea ministerului de resort. În urma unui examen dificil, desfăşurat recent, Corina-Oana Mazilu a fost admisă la Facultatea de Drept a Universităţii „AL 1. Cuza” din laşi, dar şi cea de istorie. Este membru al Clubului de istorie „Calistraţii, a publicat articole şi interviuri în revista de istorie care poarfă acelaşi nume.

Adresăm felicitări, îi urăm studenţie pe măsura valorii sale, cu siguranţă vom auzi despre performanţele Corinei-Oana Mazilu şi în viitor! 

(Comunicat ISJ Neamț)

foto: Dorina-Luminiţa Drexler
PUBLICITATE