Elevă a Colegiului Național „Petru Rareș”, medalie de aur la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”

Din cauza situației epidemiologice, în acest an olimpiada de matematică a fost organizată  de către SSMR (Societatea de Științe Matematice din România), sub numele ușor modificat de Olimpiada Națională “Gazeta Matematică”,  după numele primei competiții de matematică școlară, care a avut loc începând din 1902, Concursul Gazetei Matematice.

Olimpiada a avut o structura alcătuită din trei etape, asemănătoare cu cea din anii trecuți: prima etapă a fost cea pe școală (februarie 2021), a doua a fost cea locală (14 martie 2021), prin intermediul căreia s-a făcut selecția elevilor pentru a treia, cea națională (24 aprilie 2021).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primele două au fost online, ușor atipice pentru olimpiadele de matematică, întrucât au fost alcătuite din 20-24 itemi de grilă. În schimb, a treia etapă, cea națională, s-a desfășurat cu participare fizică efectivă în centre universitare (București, Baia-Mare, Iași, Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța), în funcție de localitatea de proveniență a participantului.

Proba a constat din patru probleme, după formatul obișnuit al olimpiadei, iar în urma acesteia primii clasați au fost selectați pentru susținerea unor teste de calificare pentru alcătuirea loturilor naționale, care urmează să ne reprezinte țara în competiții internaționale prestigioase, precum Olimpiada Internațională de Matematică și Balcaniada de Matematică.

„Eleva Pecheanu Anna Angela din clasa a XI-a B, având ca profesor la clasă pe domnul Costică Grigoriu, s-a calificat la etapa națională cu maxim de puncte, alături de alți doi copii din țară, și care, în mod surprinzător, s-a desfășurat în format fizic. Această etapă a avut loc la Iași, fiind cel mai apropiat centru universitar de Piatra Neamț, iar proba a fost susținută la Universitatea Al. I. Cuza.

Ana a obținut o medalie de aur având al patrulea punctaj, de 21,5/28 puncte, precum și o calificare la probele de baraj, care vor avea loc în București, prima dintre acestea pe data de 15 mai” – a transmis prof. Dan Oniciuc, directorul Colegiului Național „Petru Rareș”.

PUBLICITATE