Elev al Colegiului Național „Petru Rareș”, premiat la conferința Bucharest Model NATO

Bucharest Model NATO este o conferinta organizata de tineri la Palatul Parlamentului cu scopul de a simula intalniri reale NATO.

Timp de 4 zile, elevi si studenti se intalnesc la Palatul Parlamentului pentru a discuta probleme de actualitate in domeniul diplomatiei din perspectiva statelor membre NATO, sub forma unor delegatii,  unde fiecare elev reprezenta cate o tara, sub numele de delegat.

Elevul Gheorghiu David de la Colegiul National Petru Rares, impartaseste experienta la aceasta conferinta, atat de importanta pentru formarea diplomatior din viitor.

“A fost o experienta speciala. Locatia, dar si echipa de organizare m-au impresionat profund.

In fiecare dimineata simteam ca nu intru in Palatul Parlamentului ca turist, ci chiar mergeam acolo pentru a face o schimbare. Fiecare comitet avea o tema, o problema actuala, pentru care trebuia sa recomandam posibile rezolvari. In cazul nostru a fost vorba despre implicatiile expansiunii Aliantei.

Scopul dezbaterii era sa producem o rezolutie, de comun acord, care sa ofere posibile modalitati de a rezolva problema.

Dupa doua zile de dezbateri intense, dar moderate cu success de catre presedintii comitetului, am ajuns la un acord, iar tara pe care o reprezentam eu, Republica Islanda, fost pusa in prim plan ca una dintre redactorii rezolutiei.

Desi nu aveam experienta, alti delegati, in special delegata Greciei, m-au luat sub aripa si mi-au aratat cum functioneaza sistemul. In mod cert ma voi intoarce la astfel de conferinte si multumesc BMNATO pentru experienta oferita.”

PUBLICITATE