Elev al Colegiului Național „Petru Rareș”, premiat la conferința Bucharest Model NATO

Bucharest Model NATO este o conferinta organizata de tineri la Palatul Parlamentului cu scopul de a simula intalniri reale NATO.

Timp de 4 zile, elevi si studenti se intalnesc la Palatul Parlamentului pentru a discuta probleme de actualitate in domeniul diplomatiei din perspectiva statelor membre NATO, sub forma unor delegatii,  unde fiecare elev reprezenta cate o tara, sub numele de delegat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Elevul Gheorghiu David de la Colegiul National Petru Rares, impartaseste experienta la aceasta conferinta, atat de importanta pentru formarea diplomatior din viitor.

“A fost o experienta speciala. Locatia, dar si echipa de organizare m-au impresionat profund.

In fiecare dimineata simteam ca nu intru in Palatul Parlamentului ca turist, ci chiar mergeam acolo pentru a face o schimbare. Fiecare comitet avea o tema, o problema actuala, pentru care trebuia sa recomandam posibile rezolvari. In cazul nostru a fost vorba despre implicatiile expansiunii Aliantei.

Scopul dezbaterii era sa producem o rezolutie, de comun acord, care sa ofere posibile modalitati de a rezolva problema.

Dupa doua zile de dezbateri intense, dar moderate cu success de catre presedintii comitetului, am ajuns la un acord, iar tara pe care o reprezentam eu, Republica Islanda, fost pusa in prim plan ca una dintre redactorii rezolutiei.

Desi nu aveam experienta, alti delegati, in special delegata Greciei, m-au luat sub aripa si mi-au aratat cum functioneaza sistemul. In mod cert ma voi intoarce la astfel de conferinte si multumesc BMNATO pentru experienta oferita.”

PUBLICITATE