Elena Teliuță-Andriescu, candidatură surpriză pentru primăria Farcașa!

Elena Andriescu-Teliuță este una din candidaturile surpriză la alegerile locale din acest an. De profesie economist, Elena a făcut pasul către politică, asumându-și candidatura pentru primăria comunei Farcașa.

Având alături o echipă tânără de viitori consilieri locali, Elena și-a definitivat prioritățile pentru Farcașa iar zilele acestea urmează șă-și înregistreze candidatura în mod oficial la Biroul Electoral.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comuna Farcașa a beneficiat în ultimii ani de un sprijin consistent din partea Guvernului PNL, însă Elena Andriescu-Teliuță rămâne garanția că investițiile sprijinite de către PNL vor continua în localitate.

Elena face echipă cu George Lazăr, candidatul PNL și viitorul Președinte al Consiliului Județean Neamț, care are deja fixate obiectivele prioritare pentru zona Bicaz – Valea Muntelui.

 

”Dragi locuitori ai Comunei Farcașa,

Într-o emoție firească, doresc să vă anunț că am ales să mă alătur echipei PNL Neamț și să candidez la primăria comunei Farcașa, locul unde m-am născut, am copilărit și în care locuiesc astăzi, alături de familia mea.

Sunt Andriescu-Teliuță Elena, de profesie sunt economist, căsătorită de 24 de ani, iar împreună cu soțul meu o avem pe Bianca, în prezent studentă la Medicină.

În câteva cuvinte aș vrea să vă relatez viziunea pe care o am privind Administrația Locală:

Administrarea unei comunitati nu poate fi facuta decât impreună cu toți membrii acesteia.

Pentru a administra cât mai bine banii din taxele și impozitele locuitorilor, trebuie identificate problemele fiecarui membru al acesteia.

În același timp trebuie să fructificăm cunoasterea si experiența celor in varsta, dar si cunostintele, energia, creativitatea și entuziasmul celor tineri.

Comunitatea noastră nu trebuie sa fie divizata pe criterii de varsta, sex, etnie, etc. Fiecare poate sa ajute la dezvoltarea ei, fiecare poate face ceva, dupa puterile și dorinta de implicare.

Pentru o dezvoltare armonioasa, toti membrii comunitatii trebuie sa se conduca dupa morala si etica crestina. Respectul nu trebuie influentat in niciun fel de pozitia sociala sau avere. In fata lui Dumnezeu dar si a naturii suntem egali. La fel trebuie să fim și în comunitate.

Îmi doresc ca firmele private sa se dezvolte in conformitate cu nevoile comunitatii și să găsească în conducerea primăriei un partener.

Sursele de finantare ale comunitatii trebuie folosite la maximum, atat cele proprii cat si cele UE. Fondurile europene atrase vor fi folosite preponderent pentru proiectele mari, dar si pentru cele de maxima  necesitate (apă, canalizare, etc).

Administratia Locala trebuie sa se preocupe de protejarea mediului inconjurator cu tot ce cuprinde: pasuni, paduri, rauri, locuri virane, precum si vetrele satelor.

De asemenea, Administratia Locala trebuie sa fie deschisa sa introduca peste tot noua tehnologie, precum digitalizarea, Comuna SMART, Scoala SMART, la care tinerii sunt invitati sa se implice fara rezerve, dupa pregatirea si copetentele lor.

Si nu in ultimul rand, Administratia Locala trebuie sa se preocupe de prezervarea monumentelor naturii si a celor culturale, facand din ele surse de venit pentru cetateni, dar si pentru comunitate.

Este adevărat că lipsa experienței politice poate fi văzută de către unii ca fiind un minus, însă în ceea ce mă privește îl voi lua ca pe un avantaj. Avantajul de a fi și de a rămâne un om al comunității, nu un politician tipic.

Cu toate astea, politica a devenit locul în care tot mai mulți oameni încep să se implice, fie că vorbim despre tineri, antreprenori, medici, profesori etc. De aceea consider că este nevoie ca noi toți să ne implicăm, pentru a putea aduce schimbările pe care le dorim.

Aceste schimbări nu sunt despre noi, ci despre moștenirea pe care dorim să o lăsăm copiilor noștri.

Cu pretuire și respect, Elena Andriescu-Teliuta

PUBLICITATE