Educația și siguranța cetățeanului, tema Colegiului prefectural de azi, 30 iunie

Articolul continuă după anunț

Membrii Colegiului prefectural s-au întâlnit, astăzi 30 iunie a.c., în şedinţa lunară, care a avut pe agendă următoarele teme de discuţie:
– planul general de măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, pe timpul sezonului estival, în perioada 15.06-15.09.2016;
– măsuri active de stimulare a excelenţei în educaţie.

„Planul general de măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, pe timpul sezonului estival, în perioada 15.06-15.09.2016,  a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne şi se dezbate la nivelul fiecărui judeţ, în cadrul Colegiului prefectural. Pentru judeţul nostru  fiecare instituţie publică cu competenţă în domeniu şi-a stabilit măsuri specifice pentru punerea în aplicare a acestui Plan general, măsuri care vor fi prezentate în această întâlnire” a precizat în deschiderea şedinţei, prefectul Niculina Dobrilă.

Au propus măsuri şi sunt responsabili pentru implementarea lor: Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Oficiul pentru Protecția Consumatorului.

Măsurile specifice  pentru punerea în aplicare a ”Planului general pentru menţinerea și asigurarea ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe timpul sezonului estival, în perioada 15.06-15.09.2016”, au fost aprobate de membrii Colegiului prefectural, printr-o hotărâre.

În ceea ce priveşte excelenţa în educaţie, a fost prezentată Strategia Inspectoratului Şcolar cu privire la stimularea excelenţei în educaţie în judeţul Neamţ, precum şi activitatea Centrului Judeţean de Excelenţă care s-a înfiinţat ca unitate şcolară cu personalitate juridică în mai 2015.

Centrul are ca misiune asigurarea  performanței  școlare  și a succesul social prin: selecția, pregătirea și stimularea elevilor capabili de performanță la diferite discipline; programe educaționale de instruire diferențiată; oferirea unor condiții de învățare la standarde europene; dezvoltarea capacităţilor individuale, a inteligențelor multiple, a creativității; promovarea inovației prin inițierea și derularea proiectelor europene.

În anul şcolar 2015-2016 în Centrul Judeţean de Excelenţă au fost organizate 48 de grupe, în care au fost admişi, în două sesiuni, 989 de elevi provenind   de la şcoli şi licee din Piatra Neamţ – 455 elevi, de la şcoli şi licee din  Roman – 303 elevi, de la şcoli şi licee din Tîrgu Neamţ – 231 elevi. Dintre elevii admişi la Centrul de Excelenţă,  266 provin din mediul rural. Au fost planificate un număr de 15-25 de cursuri la fiecare din cele 48 grupe de excelență, organizate la 12 discipline de studiu. Programul s-a desfăşurat preponderent în weekend şi vacanţe. Veniturile necesare pentru activitatea centrului  au fost asigurate de la bugetele locale Piatra Neamţ, Roman si Tîrgu Neamţ.

Rezultatele activităţii din acest Centru sunt evidenţiate în rezultatele obţinute de elevi la olimpiadele judeţene şi naţionale. Astfel, la olimpiadele judeţene s-au obţinut 113 premii, din care – 41 premiul I, 39 premiul II, 33 premiul III şi 110 menţiuni, iar la olimpiade naţionale – lot de 53 elevi,  din care 32 elevi au fost recompensaţi cu 6 premii, 10 menţiuni,  7 medalii aur, argint, bronz, 10 premii speciale.

PUBLICITATE

Pe cine ați vota, astăzi, la Primăria Piatra-Neamț?

View Results

Loading ... Loading ...