Eduard-Robert Minuț: „Unde sunt banii împrumutați de PNL?”

Eduard-Robert Minuț, unul dintre candidații PSD la Consiliul Local Piatra-Neamț la alegerile din 27 septembrie, lansează un semnal de alarmă după ce datoria publică a crescut cu 1.000 euro pe cap de român.

Comisia Europeană a atras atenția că România este singura țară din Uniunea Europeană care nu va putea ține sub control îndatorarea în anul 2021 iar viitorul consilier local se întreabă „Unde sunt banii împrumutați de PNL?”, în condițiile în care nici pensiile, nici salariile și nici alocațiile nu au fost mărite conform legii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„România are printre cele mai mari creșteri ale datoriei publice pe cap de locuitor din UE, în condițiile în care banii împrumutați de ministrul liberal Florin Cîțu nu ajung nici în economie, nici la populație.

Pensiile nu au fost mărite așa cum prevedea legea, alocațiile nu au fost dublate, elevii nu au primit tablete, măștile nu au ajuns la categoriile vulnerabile și nu vor ajunge nici la elevi și profesori.

În primul trimestru din 2020, datoria guvernamentală a României a crescut cu 265 euro/locuitor. Este printre cele mai mari sume împrumutate din Uniunea Europeană în condițiile în care economia României este mult mai slabă față de statele puternic dezvoltate precum Franța sau Germania.

Guvernul PNL a tăiat cu 26 de puncte procentuale majorarea pensiilor prevăzută de lege.
Guvernul PNL a tăiat 80% din majorarea alocațiilor – care trebuiau dublate, conform legii!
Guvernul PNL a tăiat majorarea salarială pentru învățământ.

Unde sunt banii?” – este mesajul transmis de Eduard Minuț

PUBLICITATE