Eclipsă de Lună, vizibilă în România, în noaptea de duminică spre luni (15-16 mai)

O eclipsă de Lună, care va fi vizibilă și din România timp de o oră, va avea loc în noaptea de duminică spre luni cub.

Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în noaptea de 15 spre 16 mai se va produce o eclipsă de Lună, care va fi vizibilă timp de aproximativ o oră și din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Eclipsa începe când Luna se apropie de apus, la ora 4:31, iar faza cea mai spectaculoasă are loc în timp și după ce Luna apune în România.

Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiți un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviți Luna începând cu ora 4:31 și veți vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puțin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus.

De la ora 5:28 veți vedea cum Luna începe să se înroșească în partea din stânga. De acum înainte începe cea mai interesantă parte a fenomenului, intrarea Lunii în umbra Pământului. La numai 20 de minute după, Luna apune la București.

Luna apune cu 20 de minute mai târziu în vestul țării decât în est, deci puteți vedea mai mult din fenomen din acea parte a țării.

Pe parcursul eclipsei Luna se va afla în constelația Libra. La stânga de Lună se va vedea steaua Antares din constelația Scorpius.

PUBLICITATE