E oficial! Județul Neamț va avea un nou spital până în 2026

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat astăzi, 11 ianuarie, cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Printre cele 27 de unități medicale se numără și construcția noului Spital Județean de Urgență Neamț, proiectul Consiliului Județean Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inițial, a existat o listă cu 49 de investiții, însă pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de guvern, au fost alese 27 de proiecte care să fie realizate.

Această listă urmează să fie aprobată prin hotărâre de Guvern, iar cele 27 de proiecte trebuie finalizate până în 2026 pentru a primi banii din PNRR.

„Am promis și mă țin de cuvânt! Județul Neamț va avea un nou spital, așa cum m-am angajat în fața nemțenilor.

Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor care vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență după evaluarea de astăzi și județul Neamț obține fonduri pentru „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț“, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

Este cea mai mare veste pe care o puteam primi la început de an! Dragi nemțeni, pășim cu dreptul în 2023!

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență este vestea absolută pentru mine! Iar Neamțul este în această listă a celor 27 de investiții aprobate de Guvern!
Dragi nemțeni, iată, mai am un mega-proiect pentru județul nostru!

Regret că nu mi-au fost alături toți consilierii județeni, cu care ar trebui să fac administrație, să fac echipă pentru dezvoltarea județului și trebuie să mă zbat doar cu colegii de partid.

M-au contestat liberalii, useriștii, s-au opus votului pentru studiul de prefezabilitate pentru noul spital, m-au criticat unii și alții!

Iată, încă o dată, răutatea lor, ura, dușmănia pe care le au față de nemțeni, sunt în zadar!

În ciuda piedicilor lor, voi construi un spital nou în județul Neamț, situat pe terenul primit de Consiliul Județean de la comunele Girov și Garcina.
Mulțumesc, Doamne, că îmi dai putere!

Voi lupta până la capăt, să vedem acest spital ridicat! Mulțumesc, dragi nemțeni, că aveți încredere în mine!

Județul nostru merită un spital de urgență nou, la standarde europene!” – a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene

PUBLICITATE