După mai multe bâlbâieli, Carabelea anunță că va redeschide Piața Centrală de mâine

După o serie de bâlbâieli nepermise, care arată amatorism în abordarea problemelor, noul primar Andrei Carabelea ne anunță că Piața Centrală va fi redeschisă.

La începutul săptămânii, guvernul PNL a decis să fie închise piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante și talciocurile. La Piatra-Neamț primăria s-a grăbit să închidă Piața centrală. Nu același lucru s-a întâmplat la Roman sau Târgu Neamț, unde piețele au rămas, în continuare deschise, cu sporirea măsurilor de protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comercianții din Piatra-Neamț au fost scoși în afara pieței, la corturi, frigul și condițiile fiind improprii pentru un comerț în adevăratul sens al cuvântului. A urmat un protest al acestora, lucru care a făcut ca administrația locală să caute măsuri ca piața să poată funcționa în interior.

În această seară, pagina de Facebook a primăriei Piatra-Neamț anunță că piața se va redeschide, iar primarul Carabelea ne informează că au fost depuse eforturi foarte mari ca piața să își reia activitatea de dinainte.

Eforturile foarte mari de care vorbește edilul se referă la schimbarea circuitelor de acces în piață și introducerea termoscanerelor de temperatură. Acest lucru ar fi putut fi făcut și până acum, fără a mai crea atâtea situații stânjenitoare atât pentru comercianți cât și pentru populația orașului, care nu arată altceva decât amatorism în luarea deciziilor.

În final, nu putem trece cu vederea declarația primarului liberal Carabelea, care spune că dacă mai cumpărăm de la companii private, banii pleacă ”prin poștă, în altă parte”, iar dacă cumpărăm produse locale, un leu are valoare de trei ori mai mare în economia locală, regăsindu-l apoi în taxe, carburant, salarii etc. O adevărată gândire de liberal.

Nu contestăm analiza economico-financiară a noului primar (bănuim că a stat mult pe lângă senatorul Țapu-Nazare), doar că din Piața centrală nu prea pleci cu bonuri, facturi ori chitanțe care mai apoi să se regăsească în economia locală ca și contribuții.

Mai jos, comunicatul primăriei municipiului Piatra-Neamț:

”De mâine, 13 noiembrie, Piața Centrală va fi funcțională.

Începând de mâine, 13 noiembrie, pietrenii își pot face cumpărăturile în cele mai bune și mai sigure condiții în Piața Centrală: cu termoscanere pe poziție, cu ajutorul Poliției Locale și al personalului pieței, cu circuite validate de Direcția de Sănătate Publică.

S-au organizat circuite separate pentru următoarele categorii de produse:
  • pentru legume și fructe accesul în hala centrală se va face pe intrarea principală dinspre strada Dimitrie Leonida;
  • pentru produse lactate, de panificație și ouă vor fi compartimente separate cu intrari amenajate pe partea dinspre strada Baltagului (showroom Dolinex);
  • pentru carne și pește accesul se face pe intrarea dinspre centru/spital;

Primarul Andrei Carabelea:

Toată săptămâna aceasta am depus eforturi foarte mari pentru a face toți pașii necesari astfel încât Piața Centrală să fie funcțională în totalitate.

Înțeleg nemulțumirile comercianților din piață și regret disconfortul creat pe parcursul acestor zile, dar am făcut totul pentru siguranța cetățenilor, a noastră, a tuturor.

Vă rog să ținem cont cu toții de măsurile de siguranță împotriva acestui virus și astfel să fim responsabili în societatea în care trăim, fie ca mergem la piață, la magazinul din colț sau ieșim în parc.

Un apel pe care îl tot fac din 2013 în mod recurent este acela de a susține producătorii locali. Când cumpărăm de la alte companii sau supermarket-uri, acel leu îl trimitem prin poștă în altă parte. Trebuie să înțelegem că un leu cheltuit pe un produs local are o valoare de trei ori mai mare în economia locală. Acesta îl regăsim apoi în taxe, carburant, salarii etc.

Îmi doresc să devenim o comunitate unită, cu aceeași viziune și să întelegem că trebuie să tragem cu toții în aceeași direcție pentru a avea rezultatele dorite.”

PUBLICITATE