După decesul copilului, biserica se întreabă ”de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunțat, astăzi, că analizează circumstanțele care au condus la decesul unui copil de șase săptămâni după ce a fost botezat la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din Suceava.

Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Totodată, se menționează că, ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume.

În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor susține că a luat deja legătura cu preotul slujitor și cu cei prezenți pentru a stabili circumstanțele în care s-a petrecut această tragedie și a decide măsurile necesare.