După ce au închis Piața Centrală, acum vor s-o redeschidă

Liberalii au început cum nu se poate mai prost campania electorală pentru alegerile din 6 decembrie.

Guvernul PNL a decis ca de astăzi să fie închise piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante și talciocurile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Decizia a stârnit revolta micilor producători care, în câteva județe din țară, au protestat față de noile restricții.

Comercianţii acuză că marile magazine (supermarket, hypermarket) fiind favorizate, deşi sunt mult mai aglomerate.

Un protest similar a fost astăzi și la Piatra-Neamț, la Piața Centrală, unde în urmă cu 2 zile zile primarul liberal Andrei Carabelea a luat decizia închiderii (vezi articolul AICI).

Zeci de persoane au scandat „Nu ieşim!“, „Nu ieşim afară!“, atunci când reprezentanţii societăţii care administrază Piaţa au încercat să le distribuie noile spaţii situate afară.

În această dimineață se înregistrau 5-6 grade Celsius iar temperaturile vor fi în scădere în următoarele zile. Oamenii s-au declarat indignații că vor sta în frig iar produsele vor fi vândute „în praful trotuarelor”.

Alt motiv de furie a fost atunci când s-a aflat că în orașele Târgu-Neamţ şi Roman, închiderea nu va fi operată pentru că acolo s-au găsit soluții.

Autoritățile locale din Târgu-Neamț au găsit soluții astfel încât piața să rămână deschisă, iar produsele comercianților să nu ajungă la gunoi. – notează ziartârguneamt.ro (Mai multe informații AICI)

Ba chiar și în alte județe din țară prefecții au găsit soluții iar piețele au rămas deschise.

La Piatra-Neamț, la câteva ore după ce parlamentarul Răzvan Cuc a tras un semnal de alarmă către autorități (vezi articolul AICI), liberalii au încercat să „drege busuiocul”.

Primarul Carabelea, împreună cu prefectul județului și șefii DSP, DSVSA, IPJ și ISU Neamț (alături de polițiști care au supravegheat zona, pregătiți de intervenție în cazul unei mini-revolte) au descins la Piață pentru a găsi soluții.

Și promisiunea a rămas: vor căuta soluții…

Într-un comunicat transmis astăzi de primarul Carabelea, acesta declară că „…am hotărât să găsim împreună soluții care să le dea posibilitatea tuturor comercianților să își desfășoare activitatea în piață.”

Astfel, o decizie a Guvernului a scos la iveală nivelul de incompetență și lipsă de responsabilitate a autorităților locale.

Mai jos, câteva mesaje ale producătorilor:

PUBLICITATE