După ce a parafat o alianță locală cu PNL Neamț, Iulian Bulai sare la gâtul lui Orban

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, nu se lasă mai prejos și se alătură colegilor de partid care încep să pună condiții liberalilor pentru a forma noul guvern: fără Ludovic Orban premier.

Bulai este proaspătul coleg al lui Mugurel Cozmanciuc (PNL) în ceea ce privește alianța locală PNL-USR-ProRomânia-ALDE. Chiar și așa, USR-istul a pornit un atac împotriva premierului Ludovic Orban:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
O spun foarte serios, dacă premierul Ludovic Orban nu își revizuiește comportamentul și atitudinea față de români și față de USR, mă voi număra printre colegii din USRPLUS care vor dori guvernare alături de PNL, dar fără prezența domnului Ludovic Orban în următorul executiv.
Amintesc doar jocul copilăresc de-a cine a făcut blat cu PSD pentru înscăunarea lui Iordache la Consiliul Legislativ. Ludovic Orban trebuie să își asume acest eșec și joc murdar. Dacă nu va fi asumare și sinceritate acum din partea lui, va fi guvernare alături de PNL, dar fără Ludovic Orban, sau personaje dubioase ca Florin Roman.”
Declarațiile lui Iulian Bulai nu vor avea urmări în ceea ce privește alianța locală cu PNL, fiind cunoscut faptul că Mugurel Cozmanciuc, șeful liberalilor nemțeni, nu-l îndrăgește prea tare pe Ludovic Orban, el scăpând ”la mustață” să fie schimbat de la conducerea filialei Neamț după ce a pierdut Consiliul Județean.

Lucru de care nu mai suntem siguri după alegerile parlamentare, în sensul în care sursele noastre spun că filiala va fi preluată de singura persoana creditată cu cele mai mari intenții de vot din rândul liberalilor – Laurențiu Leoreanu.

Revenind la Iulian Bulai, acesta a speculat micul război apărut pe plan național, după ce Florin Iordache a fost ales președintele Consiliului Legislativ, iar liberalii și USR-iștii și-au aruncat unii peste alții vina de a fi fost ”înțeleși” cu PSD.
Credem că declarația lui Augustin Zegrean pentru hotnews.ro, este cea care poate face lumină în această dispută: ”Eu am aflat ieri la ora 12, când m-a sunat liderul de grup de la PNL (Florin Roman) și m-a întrebat dacă vor să mă propună ei pentru funcția aia și mi-a spus că negociază cu PSD. Apoi nu am mai știut nimic până în momentul în care am aflat rezultatul votului.

PNL reformat? Da!Ludovic Orban și țopăiala balcanică? Nu!USR a apărut ca o alternativă radicală la clasa politică…

Gepostet von Iulian Bulai am Mittwoch, 21. Oktober 2020

 

PUBLICITATE