După aproximativ 1900 de ani, dacii s-au reîntors la Piatra-Neamț


Astăzi (12 mai), la sediul Primăriei Piatra-Neamț a avut loc conferința de presă a evenimentului ,,Festivalul Dacic Petrodava”. Conferința a fost susținută de primarul Dragoș Chitic și Liviu Zgârciu, președintele Asociației Culturale pentru Istorie Vie.

SONDAJ

Cu ce candidat veți vota la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

DSC_2661,,O componentă importantă a dezvoltării unui oraș este turismul și pentru acest lucru un segment important îl reprezintă organizarea de evenimente. Vrem cât mai multe evenimente în Piatra-Neamț pentru a crește atractivitatea turistică a orașului nostru. Piatra-Neamț este un oraș încărcat de istorie, este un oraș de a cărui istorie trebuie să fim mândri, un oraș special cu multă personalitate. Sâmbătă, 14 mai, municipiul Piatra-Neamț va fi gazda primului festival dacic, un eveniment pe care ne propunem să îl introducem în calendarul anual de evenimente pentru orașul nostru. Ne-am propus ca în perioada aprilie – septembrie, în fiecare lună să existe câte un eveniment important care să fie o tradiție pentru DSC_2673Piatra-Neamț și, totodată, calendarul de evenimente pe care îl prezentăm cu ocazia promovării municipiului nostru să cuprindă pentru fiecare lună din perioada aprilie – septembrie un eveniment special.” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Am locuit în Piatra-Neamț până în 1998, sunt foarte legat de două orașe, Alba Iulia și Piatra-Neamț. Mi-am dorit în permanență să aduc un astfel de eveniment aici, în Piatra-Neamț. Trebuie ca administrația locală să aibă curajul să aducă un astfel de eveniment. O să vorbim despre Petrodava, despre legendele din zonele dacice. Este un festival care trebuie să crească.” – a declarat prof. dr. Liviu Zgârciu, pietrean, președintele Asociației Culturale pentru Istorie Vie

Programul Festivalul Dacic Petrodava îl puteți citi -> AICI

PUBLICITATE
loading...