Dublu atac terorist în Londra. 6 morți și zeci de răniți. Reacția Ministerului de Externe

Actualizare
Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.
Patruzeci şi opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu şapte morţi, a anunţat duminică Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, citat de AFP, DPA şi Reuters.
„Am transportat 48 de pacienţi la cinci spitale din Londra şi am tratat alte persoane la faţa locului pentru răni minore”, a declarat şeful adjunct pentru operaţiunile de salvare Peter Rhodes, citat de DPA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Știrea inițială
Alertă în capitala Marii Britanii. În primă fază, o maşină suspectă a secerat, sâmbătă seară, zeci de trecători pe Podul Londrei, după care au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit explozii și focuri de armă în zona Borough Market. 

Un microbuz de culoare alba a lovit mai multe persoane in apropierea statiei London Bridge, mai multe echipaje de politie si salvare venind la fata locului si izoland zona, conform BBC. Un al doilea incident a avut loc in Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall.

Ulterior, s-a dovedit ca incidentul de la Vauxhall a fost unul separat, fara legatura cu atacul terorist.

Sase persoane au fost ucise si 30 ranite, iar trei barbati suspecti au fost impuscati mortal. Agentii spun ca fiecare purta ceea ce parea a fi o vesta cu explozibil, dar care, in cele din urma, s-a dovedit a fi inofensiva.

Precizări de presă – MAE

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentele produse în noaptea de 3 spre 4 iunie la Londra.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor date suplimentare, precum şi informaţii cu privire la identitatea victimelor.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord:  +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193; +44 20 7603 0572; +44 020 7602 2065.

Apelurile vor fi preluate în regim de urgență de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Totodată, Ambasada României la Londra poate fi contactată şi pe numărul de urgențe consulare+44 7738716335.

PUBLICITATE