DSVSA Neamț – zeci de kilograme de rodii cu pesticide, retrase de pe piață


Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Neamţ au procedat la retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de 68 kg si 76 bucati rodii provenite din Turcia din loturile depistate la nivel naţional cu reziduuri de pesticide peste valorile admise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Conform informarii primite prin Sistemul Rapid de Alerta in data de 02.09.2016, privind neconformitate la produsul rodii origine Turcia, depasirea limitei maxime  admise de reziduuri pesticide si in baza listei de distributie   a loturilor incriminate,   au fost verificati in perioada 02.09 – 09.09.2016 un numar de 7 operatori economici.

Pe raza judetului Neamt, au fost receptionate in perioada 19.08 – 29.08.2016 cantitatea de 479, 96 kg si 210 bucati rodii origine Turcia.

Societatile de pe raza judetului Neamt au demarat procedurile de retragere produs neconform – rodii.

In urma controalelor efectuate la cele 7 unitati de depozitare si comercializare,  a fost retrasa si distrusa la fiecare punct de lucru cantitatea de 68 kg si 76 bucati rodii origine Turcia din loturile incriminate.” – se arată în comunicatul DSVSA Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE