DSP Neamț: Vaccinarea împotriva COVID-19 în situații speciale

Vaccinarea împotriva COVID–19 a persoanelor care au antecedente de infecție cu SARS CoV–2 nu este contraindicată; în aceste situații vaccinarea poate fi inițiata dupa vindecare.

Intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • până la 35 de zile pentru vaccinul Moderna,
  • până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech,
  • până la 12 săptămâni pentru COVID-19 Vaccine AstraZeneca.

Se recomandă respectarea cu strictețe a intervalelor sus-menționate, iar întârzierea efectuării dozei a-2-a se acceptă doar în situații punctuale și justificate medical.

În cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID-19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

În cadrul schemei de vaccinare împotriva COVID-19 nu este permisă combinarea diferitelor tipuri de vaccin.

Persoana care prezintă reacție anafilactoidă după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19 nu va mai primi a doua doza a aceluiași tip de vaccin; în aceste situații se recomandă reluarea vaccinării cu un alt vaccin împotriva COVID-19 fabricat după o tehnologie diferită, la cel puțin 4-8 săptămâni.

În cazul unor situații excepționale justificate medical, reprogramarea dozei a-2-a se va efectua direct în platformă de programare, folosind modalitățile cunoscute, dar cu mai mult de 72 de ore înaintea datei programate inițial.

Reprogramarea dozei a-2-a nu este condiționată de existența unui loc liber în centrul de vaccinare.

PUBLICITATE